Peggy Hessen Følsvik foto Erlend Angelo LO 11
KARTELLKONFERANSE: Onsdag møter LO-leder Peggy Hessen Følsvik statsminister Jonas Gahr Støre på LO Stat sin tradisjonsrike konferanse på Gol. LO-lederen presser Støre på feriepengesaka. Foto: Erlend Angelo/LO
Nytt

– En skam om ikke fellesskapet stiller opp

Fagforeningstrio er ikke nådig mot Støre i feriepengesaka – og får trolig gjennomslag.

Marius Rosbach
24.11.2021

Lederne i LO, Fellesforbundet og Fagforbundet er på linje i sitt krav om feriepenger på dagpenger, skriver Frifagbevegelse.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik vil øke presset på regjeringa i feriepengesaka, når hun onsdag stiller sammen med statsminister Jonas Gahr Støre under Kartellkonferansen på Gol.

– Det vil være en fullstendig fallitt om Ap, Senterpartiet og SV ikke ordner feriepengene på dagpenger for neste år, sier hun til nettstedet og påpeker at de oppfordrer sine medlemmer til å stemme på de tre partia, fordi de ønska en regjering som «tar vanlige arbeidsfolk på alvor».

Har skapt sterke reaksjoner
Det har skapt sterke reaksjoner etter at Ap tidligere har lovet feriepenger på dagpenger neste år – men utelot det i sitt forslag til statsbudsjett for 2022.

Også leder Jørn Eggum i Fellesforbundet og leder Mette Nord i Fagforbundet er på linje med LO-lederen. Sistnevnte mener et alternativ er at feriepenger blir gitt via ekstraordinære koronamidler.

– Det vil være en skam om ikke fellesskapet stiller opp for disse menneskene. Partiene er enige om at det skal være feriepenger på dagpenger. Da har vi ingen forståelse for at man skal utelate det akkurat det året når flest folk ble rammet av permitteringer og ledighet, sier Eggum.

Skal ha fått feriepengeløfte fra Støre
Signaler som ble gitt på Debatten på NRK-tv tirsdag kveld, tyder nå på at Ap har snudd og likevel vil sette av midler til feriepenger.

Under den tv-sendte debatten fortalte Ap-politiker Torhild K.R. Løkken fra Vestre Toten at hun var blitt oppringt av Støre tidligere på dagen og blitt lovet at «feriepenger skal på plass».

Statsministeren skal ikke ha sagt konkret at det ville gjelde fra neste år, men det tar Løkken for gitt.

– Han sa ikke når, men jeg forventer at det er nå fra 2022. Hvis ikke blir jeg igjen denne grinete kjerringa fra Eina som er litt ugrei å ha med å gjøre, sa Løkken, ifølge NRK.

Publisert: 24.11.2021 08:48

Sist oppdatert: 24.11.2021 09:02

Mer om