Karsten Warholm Leif Olav Alnes og Rune Indrøy Eviny
AVTALE: Karsten Warholm sammen med trener Leif Olav Alnes (t.t.) og direktør Runde Indrøy i Eviny. Foto: Eviny
Nytt

Får sponsoravtale med kraftselskap

Karsten Warholm og Eviny enige om sponsoravtale som varer ut OL-sesongen 2024.

12.05.2022

- Jeg håper jeg kan være et ansikt utad for den generasjonen som må stå i det grønne skiftet, og være med å drive det framover. Vi må sette fart på det grønne skiftet, og jeg kan jo en og annen ting om fart, sier verdensrekordholder Karsten Warholm fra Dimna, i en pressmelding fra Eviny - tidligere BKK.

Eviny er størst på vannkraft på Vestlandet med 39 kraftverk, blant de største på lynlading i Skandinavia og har mål om å bli størst på elektrifisering i Norge. Deler av arbeidet med å kutte utslipp tar Eviny nå ut i Europa.

Volda og Ålesund
Det Bergen-baserte selskapet har totalt 1500 ansatte, de fleste på Vestlandet, men har også nærmere 70 ansatte i Volda og Ålesund som jobber med veilys, fiber og elektroinstallasjoner.

Selskapet er eid av Statkaft, 17 vestlandskommuner samt to lokale kraftlag.

- Det er ikke tilfeldig at vi ønsket å få til et samarbeid med Karsten Warholm. Han er en særdeles spennende samarbeidspartner, langt utover det å løpe fenomenalt på 400 meter hekk, sier Rune Indrøy, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt hos Eviny.

Ukjent beløp
Selskapet opplyser at Warholm blir en del av arbeidet med å øke kjennskap til og bygge merkevaren Eviny over hele landet.

Ingen av partene ønsker å uttale seg om det økonomiske i avtalen, men de opplyser at samtalene startet sist sommer.

Fra før er det kjent at Warholm har inngått sponsoravtale med Sjømatrådet.

Opptatt av grønt skifte
Warholm opplyser i pressemeldingen at han er opptatt av Vestlandets og Norges rolle i det grønne skiftet.

- Jeg tenker absolutt at Vestlandet kan ta en ledende posisjon. Det er mulig å lykkes fra lille Vestlandet. Det første man skal gjøre er å legge fra seg respekten for at alt annet der ute er så mye større og bedre enn oss. Det tror jeg faktisk ikke at det er.

Warholm er kåret til Norges mest populære idrettsutøver. I fjor ble han kåret til årets mannlige friidrettsutøver i både Europa og verden. Nå skal han hjelpe Eviny med å bli mer kjent.

Publisert: 12.05.2022 10:03

Sist oppdatert: 12.05.2022 10:18

Mer om