Stig Morten Skaar og Per Arild Aamelfot MMC First Process foto MMC First Process
LANDET KONTRAKT: Salgssjef prosess Stig Morten Skaar og salgsjef pelagisk prosess Per Arild Aamelfot i MMC First Process har dratt i land den største kontrakten selskapet har inngått siden i fjor sommer. Foto: MMC First Process
Nytt

Første storkontrakt siden sommeren -22

MMC First Process skal levere anlegg til irsk fabrikk.

03.02.2023

Kontrakten med det irske fiskeindustriselskapet Gallagher Bros Ltd. er på "flere ti-tals millioner" kroner, ifølge MMC First Process.

Det er den første større kontrakten selskapet har inngått siden sommeren 2022. Det var før regjeringen varslet at den ville innføre grunnrenteskatt på oppdrettsnæringen.

Forslaget gjorde at oppdrettselskapene la investeringsplaner på is.

Konsekvensen ble ordretørke i oppdrettsmarkedet for selskaper som MMC First Process.

Det gjør kontrakter fra fiskeriindustrien enda viktigere.

Fullautomatisert
Oppdraget er å levere et anlegg til en fullautomatisert pelagisk fabrikk i Killybegs i Irland. Anlegget skal være ferdig montert i august/september i år.

- Gallagher Bros Ltd. er en kunde vi kjenner godt til igjennom vår lange tilstedeværelse i Killybegs. Det er derfor svært gledelig å bli valgt som leverandør når de skal investere i ny fullautomatisert fabrikk for fremtiden, sier Per Arild Aamelfot, salgsleder for pelagic process i MMC First Process i en pressemelding.

- Fabrikken som MMC First Process skal levere består av fiskemottak, automatisk innveiing, sortering, og distribusjon til både pakkelinjer og filetmaskiner sier salgssjef for process i MMC First Process, Stig Morten Skaar i pressemeldingen.

Publisert: 03.02.2023 10:26

Sist oppdatert: 03.02.2023 10:36

Mer om