De754a44 2268 42e3 8e05 9cf99dcfd18d
VINNERE: Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik gikk til topps i EM for studentbedrifter. Nå vil de lage aksjeselskap. Foto: Ungt Entreprenørskap
Nytt

Gikk helt til topps i Europa

– Utrolig gøy at juryen ser potensialet, sier sjefen for studentbedriften fra Ålesund.

15.07.2022

Studentane fekk utmerkinga for sitt arbeid med å produsere kollagenpulver av restråstoff av hvitfisk.

Bak studentbedriften MMEDS står Sara Feruglio, Eva Auninsdottir og Mari Hegvik, og de studerer biologi og markedsføring ved NTNU i Ålesund. Gjennom Ungt Entreprenørskap sitt program Studentbedrift har de jobbet med avfall fra fiskeindustrien og utviklet det kommersielle produktet MMEDS-kollagen.

Torsdag ble de tildelt «UniCredit Future Award 2022» under EM for studentbedrifter i Tallinn i Estland i regi av Ungt Entreprenørskap og JA Europa.

Får mentor-oppfølging
Totalt deltok 320 studenter fra 21 land i årets EM for studentbedrifter under entreprenørskapsfestivalen «Gen-E», opplyser Ungt Entreprenørskap i en pressemelding.

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, og vi har knyttet verdifulle nettverk i Europa. Vi har jobbet mye med bærekraft, og da er det utrolig gøy at juryen ser potensialet i det vi driver med, sier daglig leder Sara Feruglio, i pressemeldingen.

Premien omfatter blant annet. mentor-oppfølging fra UniCredit gjennom kommende år.

Vil lage aksjeselskap
De tre bedriftseierne har tatt bacheloroppgaven gjennom å jobbe med Studentbedrift under ledelse av førstelektor Bjørn Magne Hatlø ved NTNU i Ålesund. Feruglio forteller at det har gått med utrolig mange timer i arbeidet, og at de nå tenker å videreføre studentbedriften i et aksjeselskap.

– Dette har vært utrolig lærerikt, og vi gleder oss til å jobbe videre med marint kollagen, sier de stolte vinnerne. Gjennom presentasjoner, intervjuer og dokumentasjon imponerte de den internasjonale juryen.

I tillegg til s MMEDS pris fikk Norge også med priser til Iver Høgden Mæle fra Hvam videregående skole (Leadership Award) og Kuben yrkesarena (The Entrepreneurial School Award 2022) under årets største entreprenørskapsfestival «Gen-E».

Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, og vi har knyttet verdifulle nettverk i Europa
Sara Felugio

- Tegn på kvalitet
Ungt Entreprenørskap Norge har gjennom 25 år jobbet med entreprenørskap i skolen i Norge, og har nå bred aktivitet over hele landet fra barnetrinn til høyere utdanning.

– Det at våre elever og studenter markerer seg og går til topps i konkurranse med de største landene i Europa er et tegn på kvalitet, og en tilbakemelding på at vi jobber godt med entreprenørskap i skolen i Norge.

- Dette støtter også andre evalueringer og tilbakemeldinger vi får, og det er selvfølgelig en fantastisk inspirasjon for alle oss som jobber i Ungt Entreprenørskap, sier adm.dir. Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge, i pressemeldingen.

Publisert: 15.07.2022 09:20

Sist oppdatert: 15.07.2022 13:14

Mer om