Aina M Hauge Jill Aakre Smith Bjørn Dimmen Foto Norvivo
GOD HJELP: Aina M. H. Hauge (f.v.) og Jill Aakre Smith i Norvivo får oppfølging fra miljøet i Ålesund Kunnskapspark. Blant andre Bjørn Dimmen i Digicat skal hjelpe firmaet med et systemutviklingsprogram der de tar i bruk kunstig intelligens. Foto: Norvivo
Nytt

Gründere vil revolusjonere hårvekstindustrien

Har søkt patent på olje som har gitt «eksepsjonelle resultater» for personer med hårtap.

Marius Rosbach
22.01.2024

Selskapet Norvivo har levert patentsøknad for det de mener er en revolusjonerende olje som kan representere et gjennombrudd i kampen mot håravfall.

Etter to og et halvt år med forskning og testing, har de oppnådd «eksepsjonelle resultater», skriver selskapet i en pressemelding.

Om alt går etter planen starter salget av håroljen via nettbutikk høsten 2024.

Ga hårvekst på blank isse
Den økologiske oljen til Norvivo er uten tilsetningsstoffer, og har vist seg å gi ny hårvekst, til og med på blank isse, ifølge selskapet.

— Vi er ikke kjent med noe produkt i markedet i dag som kan få ny hårvekst på en person som har hatt skallede områder over lengre tid, uttaler Jill Aakre Smith i meldinga.

Smith er én av tre gründere i selskapet som har utviklet håroljen. Aina M. Hauge er styreleder i selskapet som holder til i Haram og Ulsteinvik, mens Stephen Harrison Smith er den tredje gründeren involvert i firmaet.

Håper å vinne million til studie
Norvivo er med i årets Næringsteft, hvor selskapet er én av 12 semifinalister.

Premien i gründerkonkurransen er én million kroner. Og om de vinner, er planen klar: Pengene skal i tilfelle brukes til å finansiere en klinisk studie ved et uavhengig laboratorium.

Gründerne understreker at det ikke er snakk om en permanent kur for håravfall, men en pågående behandling for å redusere håravfall og få ny hårvekst. Med andre ord forsvinner effekten om behandlingen avsluttes, ifølge selskapet.

Publisert: 22.01.2024 20:17

Sist oppdatert: 23.01.2024 08:25

Mer om