Havbruksklynge per helge devold harald nesvik foto marius 22
NYTT SAMARBEID: Representanter fra 13 ulike selskap deltok under presentasjonen ved Atlanterhavsparken torsdag. I forgrunnen markedsdirektør Per Helge Devold i MMC First Process og kommunikasjonssjef Harald T. Nesvik i Sølvtrans presenterte det nye samarbeidet. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Går sammen i teknologi-hub for havbruk

13 aktører i havbruk på Nordvestlandet etablerer Global Aquaculture Technology Hub (GATH).

Marius Rosbach
19.08.2021

En rekke selskap med base på Nordvestandet går sammen i et samarbeid om teknologiutvikling for havbruk.

Etableringen har fått navnet Global Aquaculture Technology Hub (GATH) og ble presentert på Atlanterhavsparken i Ålesund torsdag. Både utstyrsleverandører og brønnbåtrederi er blant dem som er med i arbeidet.

- Sentrale aktører har tatt til orde for at vi bør legge til rette for en mer spisset satsing på havbruksteknologi og at vi trenger en god arena og plattform for dette arbeidet, heter det i pressemeldinga om saka.

13 aktører med fra start
Følgende selskap er med fra starten: Sølvtrans, MMC First Process, PatoGen, Cflow, Optimar, Hofseth Aqua, Artec Aqua, Rostein, Salmon Evolution, Møreforsking, Norconsult, Normex og Atlantic Sapphire.

- Tiden er nå inne for at denne regionen tar en global posisjon på dette feltet for å kunne løfte både regionen og næringen ytterligere et hakk. Vi skal samarbeide når vi kan og konkurrere når vi må, uttaler kommunikasjonssjef Harald T. Nesvik i Sølvtrans i meldinga.

Under presentasjonen torsdag la han vekt på at flere aktører skal inviteres inn.

- Gjennom dette samarbeidet kan vi skape framtidas løsninger sammen, la Nesvik til.

Næringsforeningen koordinerer
Også Næringsforeningen Ålesundregionen er involvert som koordinator for oppstart av teknologihub-en.

- Som næring så ser vi at vi trenger å spisse fokuset på teknologi og for grupperingen var det ønskelig å organisere dette gjennom Næringsforeningen, sier markedsdirektør Per Helge Devold i MMC First Process.

Viktig for rekruttering
Samarbeidspartnerne opplyser at nettverket skal være nærings- og bransjedrevet. De skal jobbe for styrke nettverket og markedsføre regionen og den verdensledende kompetansen som finnes i disse bedriftene.

De tror det vil være viktig for å få flere bedrifter å etablere seg i regionen og for å rekruttere nye medarbeidere.

Publisert: 19.08.2021 10:30

Sist oppdatert: 26.01.2022 10:11

Mer om