Johnny
INN I LEDELSEN: Johnny Aarseth skal lede den nye divisjonen Integration & Energy. Foto: Kongsberg Maritime
Nytt

Kongsberg Maritime omorganiserer

Kongsberg Maritime gjør fire endringer i ledergruppen og oppretter den nye divisjonen Integration & Energy.

30.03.2023

Det er Johnny Aarseth som skal lede den nye divisjonen der blant annet avdelingene for skipsdesign, elektro og autonomi skal inngå, opplyser Kongsberg Maritime i en pressemelding.

Johnny Aarseth har tidligere vært leder for områdene dekksmaskineri og subsea, og begynte sin maritime karriere i Odim. Han er bosatt i Ålesund.

Samtidig tar Per Håvard Siljan Hjukse over som leder for Propulsion & Handling, som inkluderer virksomhet blant annet i Ulsteinvik og Brattvåg. Hjukse kommer fra stillingen som EVP Finance hos Kongsberg Maritime og er bosatt i Kongsberg.

Wenche H. Andersen fra Kongsberg har til nå ledet Propulsion. Hun har fått ny jobb som selskapets representant i Brussel og er dermed på flyttefot til sommeren.

Finne inn i ledergruppen
Divisjonen Global Customer Support tar seg av ettermarked i Kongsberg Maritime, et område som i fjor stod for omtrent 45 prosent av omsetningen i selskapet.

Her er Jouni Raatikainen fra Finland utnevnt som ny leder, og går dermed også inn i ledergruppen.

I tillegg etablerer Kongsberg Maritime en ny rolle som Chief Technology Officer (CTO). Denne jobben går til Bjørn Jalving, som har vært ansatt i Kongsberg Gruppen i mange år, og begynte sin karriere innen maritim teknologi som forsker hos Forsvarets Forskningsinstitutt. Han er bosatt i Tønsberg.

Kongsberg Maritime er det største forretningsområdet i Kongsberg Gruppen ASA, og har i overkant av 6,000 ansatte i 32 land. Om lag 1.200 av disse holder til på Sunnmøre fordelt på Ulsteinvik, Hjørungavåg, Ålesund, Brattvåg og Longva.

Publisert: 30.03.2023 13:30

Sist oppdatert: 31.03.2023 00:53