Af1436236a9e056f org
NY SJEF: Lisa Edvardsen Haugan skal lede Kongsberg Martime, det største datterselskapet i Kongsberg-konsernet. Foto: Are Brun Kjeldaas/Kongsberg Gruppen
Nytt

Ny sjef i Kongsberg Maritime

Lisa Edvardsen Haugan tar over etter Egil Haugsdal som sjef i Kongsberg Maritime.

03.10.2022

Edvardsen Haugan har spilt en betydelig rolle for integrasjonen og omstillingen av Commercial Marine, Kongsberg Gruppens største oppkjøp noensinne, skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Commercial Marine er marindivisjonen til Rolls-Royce, som blant annet er en stor arbeidsgiver på Nordvestlandet, med anlegg og kontorer i Brattvåg, Ålesund, Hjørungavåg og Ulsteinvik.

- Etter en grundig og omfattende prosess for å rekruttere ny leder i Kongsberg Maritime er jeg nå veldig fornøyd med at Lisa har takket ja til oppgaven. Hun har hatt flere nøkkelroller og utgjort en forskjell for selskapet i mange år. Lisa har lang internasjonal erfaring og kjenner Kongsberg Gruppen og våre industrier inngående. Blant mange dyktige kandidater er jeg fornøyd med at vi fant den beste kandidaten i egne rekker, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy i pressemeldingen.

Egil Haugsdal (født i 1961) har ledet Kongsberg Maritime siden 2016. Han skal inn i en ny - foreløpig ikke oppgitt lederstilling i konsernet - ifølge pressemeldingen.

Publisert: 03.10.2022 10:20

Sist oppdatert: 07.10.2022 10:52