Medi 3 korona covid testing analyse foto medi3 11
EGEN AVDELING: Pågangen fra næringslivet som ville teste innreisende arbeidskraft, var så stor i fjor at Medi 3 etablerte en egen avdeling. Foto: Medi 3
Nytt

Koronatesting ga rekordår

Medi 3 etablerte egen avdeling for å ta unna alle oppdragene. Men Oslo-avdelingen gikk med tap.

Marius Rosbach
14.07.2022

Medi 3-konsernet som leverer ulike helsetjenester til offentlige og private, fikk et rekordår i 2021 som følge koronapandemien.

Hovedkontoret ligger i Hoffmannsgården i Ålesund. Med i konsernet er også en klinikk i Oslo og selskapet Shipmed som har spesialisert seg på skipssykehus.

Ny omsetningsrekord
I en pressemelding opplyser selskapet at de opplevde omsetningsvekst i 2021 som i stor grad var basert på behovet i næringslivet for å unngå smitte fra tilreisende arbeidere.

Derfor etablerte de en egen avdeling med laboratorium for analyser for å ta unna etterspørselen.

Driftsinntekter på mer enn 164 millioner i Medi 3 As, er en økning på drøyt 16 prosent sammenlignet med 2020. Driftsresultatet var solid med et overskudd på mer enn 16 millioner.

(saka fortsetter under)

Jan Terje Teige Medi 3 foto medi 3 11
GOD VEKST: Medi 3-sjef Jan Terje Teige opplevde god vekst i omsetningen i fjor. Foto: Medi 3

Minus i Oslo-selskap
Resultatet ble imidlertid svekka som følge av nedskriving av aksjeverdien i datterselskapet Medi 3 Oslo. Her gikk drifta i minus på grunn av lav aktivitet, opplyser selskapet i meldinga.

Etterspørselen etter Medi 3 sine tjenester er likevel økende.

De har blant annet en langsiktig avtale om kirurgi- og ortopeditjenester i Møre og Romsdal, og nylig inngikk de en avtale med Helse Midt-Norge om å levere tjenester innen psykisk helsevern, som vil starte opp andre halvår.

Omorganisering i Shipmed
Shipmed As fikk en liten nedgang i omsetningen i fjor til 11 millioner kroner. Ledelsen sier seg likevel godt fornøyd med at selskapet er etablert i nisjemarkedet med skipssykehus og annet medisinsk utstyr til skip.

– Etter en omorganisering i løpet av 2021, så er utsiktene gode for vekst, både til nye kundegrupper og i form av utvikling av tjenestene, heter det i meldinga.

Publisert: 14.07.2022 15:38

Sist oppdatert: 14.07.2022 15:51

Mer om