Bolig illustrasjon foto marius 33
Illustrasjonsfoto: Marius Rosbach
Nytt

- Langt lavere press enn vi har hatt tidligere i år

Boligprisene i Ålesund steg likevel mest i landet i april.

Marius Rosbach
04.05.2023

Ålesund og omegn hadde sterkest sesongkorrigert prisutvikling i hele landet i april, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Boligprisene i Ålesund steg med 1,3 prosent i april, mens prisene i hele landet steg med én prosent. Den sterkeste utviklingen så langt i år, har vært i Kristiansand og Stavanger.

Så langt i år har prisveksten på landsbasis vært på 6,8 prosent og gjennomsnittlig omsetningstid er nå 40 dager.

Solgt færre boliger i Ålesund
Banksjef Aage Ellingsund Christensen hos Nordea i Ålesund forteller at selv om markedet lokalt fortsatt er aktivt, så ble det omsatt ti prosent færre boliger i april i år, sammenlignet med i fjor.

Samtidig er det registrert 17 prosent flere boliger til salg.

- Det gir langt lavere press enn vi har hatt tidligere i år, sier Christensen i en kommentar.

Merker høyere rente og høy inflasjon
Banksjefen mener kjøperne begynner å merke effekten av høyere rente og høy inflasjon, det holdes litt tilbake i budrunden og at boligkjøperne derfor gir seg mer tid.

- Når vi ser på hvem som tar kontakt, så virker førstegangskjøpere litt mer forsiktige nå. De mange renteøkningene og fortsatt høye boligpriser ser ut til å gå hardest ut over mulighetene for de unge til å komme seg inn i boligmarkedet, legger han til.

Tror prisveksten er tatt ut
Prisene for bruktboliger holder seg fortsatt høyt, og Nordea sine økonomer tror et eventuelt prisfall i boligmarkedet vil bli beskjedent - mellom to til fem prosent ut året.

- Vår spådom her i Ålesund er at det meste av årets prisvekst er tatt ut, men markedet er såpass aktivt at vi ikke forventer at prisene vil gå særlig ned. Et balansert boligmarked med moderat prisvekst gir større forutsigbarhet for både kjøpere og selgere, legg banksjefen til.

Publisert: 04.05.2023 15:57

Sist oppdatert: 04.05.2023 15:57

Mer om