Elisabeth Maråk Støle foto Ogne
NY STOREIER: Elisabeth Maråk Støle starta som administrerende direktør i Seagems for rundt ett år siden. Nå får selskapet inn en ny storeier. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Marin satsing får ny storeier

Seagems-sjefen fornøyd etter kapitalinnhenting som priser selskapet til 170 millioner.

Marius Rosbach
10.01.2024

Seagems på Ellingsøya har fått Kristiansand-baserte Skeie Teknologi inn som største eier etter en kapitalinnhenting på rundt 50 millioner kroner.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Emisjonen var mot både nye og eksisterende aksjonærer, og ble gjort for å øke tempoet i selskapets ambisiøse planer om å bli den ledende leverandøren av naturlige sjømatingredienser til det globale matmarkedet, heter det i meldinga.

– Vi er veldig fornøyde, både med aksjonærsammensetningen og størrelsen på emisjonen, som var litt over det vi hadde venta oss, utdyper administrerende direktør Elisabeth Maråk Støle i Seagems til NETT NO.

Bjørge-familien, Roger Hofseth og Henden Fiskeindustrier er blant aksjonærene som også har gått inn med mer penger i emisjonen som priser selskapet til rundt 170 millioner kroner.

Store kunder i matvareindustrien
Seagems videreforedler restråstoff fra sjømat, til smak- og ernæringstilsettinger for store kunder i matvareindustrien.

Selskapet som ble bygd opp av Oddvar Bjørge, Jan Bjørge og Jan Audun Bjørge, har vokst kraftig de siste årene og har ambisiøse mål om videre vekst. Støle forteller at de har hatt dialog med Skeie Teknologi over en lengre periode.

– Vi har ved denne transaksjonen fått på plass både et styre og en eiersammensetning som sikrer oss tilgang på kapital og kompetanse som vi vil nyte svært godt av i tiden fremover, uttaler hun i meldinga.

– En unik evne
Skeie Teknologi er del av Skeiegruppen og investerer i industriell teknologi og digitalisering. Administrerende direktør Håkon André Berg mener Seagems har en god plattform for videre vekst og passer perfekt til deres portefølje.

– Selskapet har en unik evne til å fremstille høykvalitets naturlige sjømatingredienser på den mest ressurseffektive måten, og det er noe som allerede har satt betydelig spor hos både kunder og leverandører, uttaler han i meldinga.

Samtidig med kapitalinnhentingen forsterker selskapet laget på styresida. Jan-Emil Johannessen som har bakgrunn fra Toro, Lerøy Fossen og Benchmark Genetics, har gått inn som styreleder. Også Håkon Andre Berg, tidligere Salmon Evolution-sjef og nå leder av Skeie Teknologi, kommer også inn i styret sammen med en av selskapets grundere, Oddvar Bjørge.

Seagems Ellingsøya foto Seagems 11
ELLINGSØYA: Produksjonen og hovedkontoret til Seagems ligger på Ellingsøya i Ålesund. Foto: Seagems

Har etablert Asia-kontor
Produksjonen og hovedkontoret til Seagems er på Ellingsøya i Ålesund, men nylig har de også etablert seg i Asia, i tillegg til Danmark.

– Vi selger til over 30 land og driver utelukkende med eksport. Asia er det viktig marked for oss. Derfor har vi nettopp ansatt to nye kollegaer i Thailand som skal utvikle markedet i Asia, sier Støle.

Totalt har Seagems rundt 25 ansatte i arbeid, og de vil øke arbeidsstokken fortløpende etter behov.

– Vi skal blant annet styrke oss på innovasjon, forskning og utvikling i Ålesund, forteller Seagems-sjefen.

I tillegg til å øke kapitalbasen, jobber de med produkt og markedsutvikling i flere segmenter. I tillegg til å kunne brukes i produkt som sauser, buljonger, mener Støle at det er interessante muligheter på nye områder.

I dag brukes det mest råstoff av fisk og reker, men selskapet utforsker også bruk av flere arter.

Publisert: 10.01.2024 12:59

Sist oppdatert: 10.01.2024 14:39

Mer om