Per Olav Løkseth Montse Lugrís López Anders Ulvestad foto Brunvoll 11
NY KONTRAKT: Salgsdirektør Per Olav Løkseth (t.v.) segmentleder salg marine prosjekt Montse Lugrís López og salgsleder marine prosjekt Anders Ulvestad. Foto: Brunvoll
Nytt

Marinekontrakt sikrer arbeid i fem år

«Betydelig» Brunvoll-kontrakt på thrustere til fem fregatter.

Marius Rosbach
09.03.2021

Brunvoll skal levere såkalte sjokk-kvalifiserte opptrekkbare azimuth-thrustere til fem fregatter til den spanske marinen, ifølge en pressemelding tirsdag.

Verdien på avtalen som sikrer konsernet arbeid i hele fem år fra 2023 til 2028, blir ikke opplyst.

Salgsdirektør Per Olav Løkseth hos Brunvoll opplyser likevel til NETT NO at det er en betydelig avtale både når det kommer til størrelse og reint teknologisk.

Langvarig samarbeid
Brunvoll har hatt et mangeårig samarbeid med den spanske verftsgruppen Navantia, siden de installerte tilsvarende thrustere til de norske fregattene av Fridtjof Nansen-klassen. I etterkant har Brunvoll hatt leveranser til marinefartøy både til Australia og Tyrkia.

De opptrekkbare thrustere er designet for å tåle store påkjenninger.

De nye fregattene er av F110-klassen og skal erstatte seks eldre skip. De nye fregattene blir 145 meter lange og ha plass til et mannskap på 150 personer.

God ordreinngang
Koronaåret 2020 ble ingen nedtur for konsernet, som lager gir og propeller på fabrikkene sine i Molde og Volda. Permitteringene i starten av koronakrisa ble kortvarige.

Omsetninga i fjor ble på rundt 1,2 milliarder, og ordreinngangen gjør at de ligger an til å få like mye arbeid i år, fortalte nyleg Løkseth til NETT NO.

Fregatt spania Brunvoll illustrasjon Navantia 11
NYE FREGATTER: De fem nye spanske fregattene er designet av Navantia. Illustrasjon: Navantia

Publisert: 09.03.2021 14:21

Sist oppdatert: 09.03.2021 14:38

Mer om