Maritim opptur for Inmarsat
ØKER: Ronald Spithout, leder for maritime-divisjonen i Inmarsat kan rapportere om økt vekst for selskapets nyeste satelittkommunikasjonsløsninger. Satelittkommunikasjon med stor kapasitet er ett av vilkårene for å kunne utvikle fjernstyrte skip. 
Nytt

Maritim opptur for Inmarsat

Den maritime satsingen til satelittkommunikasjonselskapet Inmarsat fikk en opptur i første halvår.

14.08.2017
Nedturen i shipping slo negativt ut for Inmarsat i fjor, og selv om markedet fremdeles er tøft er det en klar bedring sammenlignet med først halvår i 2016,

Det er de mest avanserte satelittkommunikasjonsløsningen som øker, noe som viser at Inmarsat står foran en videre vekst i dette markedet, skriver selskapet. Inmarsats satelittkommunikasjonsløsnigner er blant annet grunnlaget for fjernstyring av skip og motorvedlikehold fra sentraler på land. Over 10.000 skip har nå installerte Inmarsats FleetXpress-løsninger ombord. I første halvår ble det installert slike anlegg i en takt på netto 266 skip kvartalet, mot 136 i kvartalet i fjor.

Vekst koster

Men veksten koster, blant annet for Inmarsat Solutions as i Ålesund, det norske selskapet i konsernet. Akkurat som i 2015 gjør utviklingskostnader og avskrivninger på utleid utstyr at det norske selskapet gikk i minus også i fjor.
Inmarsat Solutions as hadde nesten 100 ansatte i 2016. Inmarsat-konsernet kjøpte Ålesundsselskapet Ship Equip i 2011, og skiftet navn til Inmarsat Solutions.
I høst flytter selskapet inn i den nye fløyen av NMK-bygget ved NTNU i Ålesund.
Inmarsat er børsnotert i London.

Nedgang på etablerte produkter

Driftsinntektene til marinedivisjonen, der Inmarsat Solutions i Ålesund inngåtr, sank fra 290 til 278 millioner dollar fra første halvår i fjor til første halvår i år.
Det skyldes at nedgangen for de eldste produktene foreløpig er større enn veksten for de nye.

Publisert: 14.08.2017 15:51

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:12