Bolig illustrasjon foto marius 33
ÅLESUND: Boligprisene i Ålesund og Kristiansund har steget med fire prosent eller mer siste året. I Molde har prisene gått ned med 0,4 prosent. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Molde på klar jumboplass

Boligprisene i Ålesund og Kristiansund øker mest blant byene i Møre og Romsdal.

Marius Rosbach
13.04.2023

Molde er den byen i Møre og Romsdal med svakest prisutvikling på boligmarkedet det siste året, ifølge Eiendom Norge sin ferske kvartalsrapport for Midt-Norge.

Det siste året har boligprisene i romsdalsbyen sunket med 0,4 prosent.

I Ålesund-området har prisene derimot steget med 4 prosent siden samme tid i fjor. Også i Kristiansund har prisene skutt i været i løpet av første kvartal i 2023. Det gir en prisøkning siste året på 4,3 prosent.

I rapporten blir øvrige områder i fylket samlet under «distriktene i Møre og Romsdal». Her har boligprisene økt med 2,4 prosent siste året.

Lavere prisvekst i Trøndelag
Prisutviklingen i fylket er betydelig bedre enn i Trondheim, som har opplevd prisnedgang siste året. I øvrige områder av Trøndelag har boligprisene økt med mellom 1,7 og 3,2 prosent.

Sterkest utvikling i landet siste året hadde Lindesnes med en oppgang på 10,1 prosent. Svakest utvikling hadde Hamar med en nedgang på 4,7 prosent.

Økning i hele landet første kvartal
Det er normalt med en økning i første kvartal og Eiendom Norge melder om oppgang over hele landet.

Regionrapporten viser en vekst på 3,2 prosent for Ålesund, 1,5 prosent for Molde – og hele 4,4 prosents vekst for Kristiansund, i løpet av årets tre første måneder.

Sterkest utvikling landet første kvartal hadde Sunnfjord i Vestland, med en vekst på 5,3 prosent. Vestby i Viken og Midt-Telemark og Nome hadde svakest utvikling i landet med 0,1 prosent.

Publisert: 13.04.2023 15:17

Sist oppdatert: 13.04.2023 15:18

Mer om