Lars Berg Giskeødegård Ante Giskeødegård Momentium foto Ogne
TOLLBODEN: Ante og Lars Giskeødergård skal eie Toldboden-bygget sammen med Spabo Eiendom, og eie driftselskapet som skal drive musikkscenen og restauranten. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Momentium-gründerne tar over Toldboden

I allianse med eiendomselskapet Spabo Eiendom overtar Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård Toldboden.

25.03.2021

Spabo Eiendom i Oslo er blant annet medeier i bygget som huser konsertscenen Blå i Oslo. Nå satser selskapet på å gjøre Toldboden om til en kombinert musikkscene og restaurant.

Målet er å åpne i september, med plass til omlag 200 gjester på konsertene.

Til sammenligning har Terminalen Musikkscene, som også er en del av Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegårds virksomhet, plass til over 600 gjester.

Klar for å "kjøre på-fasen"
- Målet er å bidra til den kulturelle infrastrukturen i Ålesund, sier Lars Berg Giskeødegård.

Han og søskenbarnet Ante Giskeødegård har et felles selskap, ALH Holding, som blant annet omfatter konsert- og festivalarrangøren og også er medeier i restaurant- og serveringstedene Molo Brew og Bro.

Podium

E3/S1 Ante og Lars Giskeødegård - slik møtte Momentium pandemikrisa

Hele virksomheten er basert på at folk møtes, akkurat det smitteverntiltakene mot koronaepidemien forsøker å få folk til å unngå.

Berg Giskeødegård beskriver tiden etter koronaepeidemien kom en periode med tre faser:

Først sjokk og frykt for at alt skal gå over ende, så en stabiliseringsfase - før de nå er over i "kjøre på"- fasen der nye ideer skal settes ut i livet.

Tidligere i uka meldte også Bypatrioten at Momentium også ønsker å ta i bruk Løvenvold-lokalene i Ålesund til kino, scene, kultur og arrangementer.

Publisert: 25.03.2021 15:39

Sist oppdatert: 25.03.2021 16:38