Christian Pritchard foto Ogne
MOTVILJE: Nortel-grunnlegger, medeier og daglig leder Christian Pritchard har allerede forpliktet seg til å selge sine aksjer, men ikke alle aksjonærer har godtatt budet. Foto:Ogne Øyehaug
Nytt

Nei til Nortel-bud

Mindretalls-aksjonærene i Nortel vil ikke selge. Unifon forlenger budet.

29.08.2023

I første omgang fikk Unifon ja på budet fra eierne av 87,65 prosent av aksjene i mobiltelefoniselskapet Nortel i Ålesund. Målet var minst 90 prosent, slik at Unifon kunne tvangsinnløse resten av aksjene.

Da det ikke gikk ble fristen forlenget til i går, 28. august. Nå er andelen som har takket ja kommet opp i 87,9 prosent, ifølge en børsmelding. Det er en økning på 0,25 prosentpoeng.

Les børsmelding her

Avtalt å selge
Mobiltelefoniselskapet Nortel i Ålesund varslet i starten av juli at styret i selskapet anbefalte aksjonærene til å takke ja til tilbudet fra konkurrenten Unifon om å selge aksjene sine til 27,50 kroner aksjen.

Budet verdsatte Nortel til 517 millioner kroner.

Flere av dei større aksjonærene, sammen med styremedlemer og folk i ledergruppen med aksjer hadde da allerede forpliktet seg til å takke ja til budet. Til sammen eier de omlag 70 prosent av Nortel. De får oppgjør i form av en kombinasjon av aksjer i Unifon og kontanter, mens de øvrige Nortel-aksjonærene får oppgjør i kontanter.

Ny frist, dropper 90-prosent-kravet
Unifon forlenger nå fristen for å svare på budet til mandag 4. september klokken 16:30 og dropper samtidig kravet om at selskapet må få hånd om minst 90 prosent av Nortel-aksjene. Det betyr at kjøpet blir gjennomført selv om ingen flere Nortel-eiere vil selge.

Unifon har rett til å forlenge svarfristen flere ganger, men ikke lenger enn til 18. september.

Publisert: 29.08.2023 08:45

Sist oppdatert: 29.08.2023 09:26

Mer om