Nordvest fiber innfelt magnus grimstad foto fiber nordvest 11
MYE Å GJØRE: Salg- og markedssjef Magnus Grimstad (innfelt) i Nordvest Fiber i Ålesund, forteller om stor aktivitet under pandemien. Foto: Nordvest Fiber
Nytt

Nordvest Fiber mot nye høyder

Fiberselskapet med base i Ålesund har hatt fullt opp å gjøre under pandemien med å levere til nye kunder.

Marius Rosbach
03.11.2021

Drøyt to år etter oppstarten, har selskapet Nordvest Fiber sikret seg 8000 bredbåndskunder, og sikter mot økt vekst. Men for øyeblikket jobber de i hovedsak med å følge opp og levere fiber til de mange nye kundene.

– Vi har hatt en god periode under pandemien. Alt av internett, bredbånd og tv-tjenester har hatt et oppsving, og vi har jobba knallhardt for å levere til alle kundene, forteller salgs- og markedssjef Magnus Grimstad til NETT NO.

Selskapet som holder til i Postveien i Breivika, har samtidig vokst til 12 ansatte.

Ny vekst og nye krav
Nordvest Fiber ble etablert i 2019 etter å ha skifta navn fra Stayon. Inn på eiersida kom da Lyse og NTE, som fortsatt eier en halvpart hver av fiberaktøren. Selskapet har vært leverandør av bredbåndstjenester siden 90-tallet, da virksomheten startet i Mimer.

Grimstad forteller at de opplevde stor pågang med nye kunder som ville ha tv-tjenester fra Altibox, etter at Tafjord gikk over til å samarbeide med Get og Telia.

Etter at pandemien slo til, ble hjemmekontor viktig for mange – noe som bidro til ny vekst. Samtidig ble de stilt overfor nye krav fra brukerne.

– Her har vi vært heldige som har knytta oss opp mot et nasjonalt nett, hvor vi har god infrastruktur i ryggen, forteller Grimstad.

Best i bransjeundersøkelse

En undersøkelse om kundetilfredshet i bransjen, viser at de har gjort noe riktig i løpet av denne perioden. Ifølge undersøkelsen fra analysebyrået Epsi, hadde Altibox – inkludert Nordvest Fiber – de mest fornøyde kundene også i 2021.

Det langsiktige målet til Nordvest Fiber er å levere fiber til alle i hele Møre og Romsdal. Per i dag er de fleste kundene i sunnmørskommunene Ålesund, Giske og Sula.

Underskudd og ny kapital

2020-regnskapet viser at inntektene økte kraftig i løpet av fjoråret. I 2019 omsatte selskapet for drøyt 35 millioner, og det hadde vokst til 38 millioner kroner i fjor (se tabell under).

Men fiberutbygging er kostnadskrevende, og selskapet hadde et nytt stort underskudd i fjor på mer enn 22 millioner kroner.

– Vi er i etableringsfasen hvor det blir gjort betydelige investeringer i utbyggingen av fiber, og det er kapitalkrevende. Det vil ta tid før vi har etablert oss med et positivt driftsresultat, forteller finansdirektør Øyvind Melbye i Nordvest Fiber.

Årsrapporten for 2020 viser at det i løpet av fjoråret ble skutt inn ny kapital på nær 70 millioner kroner.

Nordvest Fiber
Årsresultat (i mill kr)
2020
2019
Driftsinntekter
38,6
35,4
Driftsresultat
-20,4
-19,9
Resultat før skatt
-22,1
-22,1

Publisert: 03.11.2021 05:55

Sist oppdatert: 03.11.2021 09:10

Mer om