Ivar Nesset foto Ogne
TIL SVEITS: Bedriftsgrunnlegger og investor Ivar K. Nesset har flyttet fra Ålesund til Sveits. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Novela-gründer har flyttet til Sveits

Ivar K. Nesset var med og etablere Novela-nettverket, som samler lokale investorer i nordvest. Tidligere i høst flyttet han til Sveits.

20.11.2023

29. september i år ble Ivar K. Nesset registrert i Folkeregisteret som utflyttet til Sveits.

Nessets nye adresse er i Kriens, ved byen Luzern i Sveits, ifølge databasen Proff forvalt.

Nesset var daglig leder og medeier i selskapet Ship Equip i Ålesund, som ble solgt til satelittkommunikasjonsselskapet Inmarsat i 2011. Prisen var 900 millioner, ble det opplyst i ei pressemelding, ifølge Finansavisen.

I 2015 var han med da private equity-selskapet Novela ble etablert, sammen med en rekke andre næringslivstopper på Nordvestlandet.

- Vi mener at denne typen investeringsselskap mangler her på Nordvestlandet, og medinvestorene i Novela ser at det er behov for dette. De ønsker å være med på å bygge opp et miljø, sa Nesset til NETT NO i 2015.

I dag er Novela medeier i maskineringselskapet Kvenna EMT i Ålesund, rifleskjefteprodusenten GRS Riflestock på Grodås, elektrobedriften Anda-Olsen og var også medeier i utstyrsprodusenten Bjørdal i Ørsta inntil konkursen i år. Bjørdal laget utstyr til fiskefartøy og fiskeindustri.

Converto-rådgiver
Nesset er medeier og seniorrådgiver i rådgivningsselskapet Converto og jobber for Converto også etter flyttingen.

- Han vil være engasjert av Converto. Alt annet må du spørre ham om, skriver daglig leder Jan Petter Hagen i Converto til NETT NO.

NETT NO har ikke lykkes å få kontakt med Nesset.

Nesset er også medeier i blant annet serveringsstedet Molo Brew i Ålesund, reklamebyrået Peil og i eiendomsselskapet Kongens gate 6 - Henriksengården i Ålesund.

Bryggeri med brusprodusent paa laget 32d54dee98d9214bae8e2fa30768ddaf
MOLO BREW-AKSJONÆR I SVEITS: Daglig leder Marius Lunde Petersen, Ante Giskeødegård, medeier Ivar Nesset og Lars Berg Giskeødegård i bryggeriet i Ålesund under førpremieren til Molo Brew i 2017.

Lite likvid
Ifølge Finansavisen har Nesset en ligningsformue på 46,56 millioner kroner. Ett fellestrekk ved selskapene han har investert i, er at eierskapet er lite likvid. Det betyr at eierandelene ikke er lett omsettlige, i motsetning til aksjer i store børsnoterte selskaper.

En aksjonær i et stort børsnotert selskap kan selge aksjer på kort tid, dersom det er nødvendig for å få tak i penger til å betale formuesskatt. For investorer som har slike investeringer som Nesset er ikke det like enkelt.

Flyttet med formue
I løpet av tre måneder er det registrert 50 nye personer med relativt stor formue som har flyttet fra Norge til Sveits, ifølge Finansavisen.

Blant dem er Trude Wenaas og to døtre, som meldte flytting til Sveits tidligere i år. Trude Wenaas´ far er Lars Wenaas, som bygget opp en formue på eiendomsinvesteringer etter først å ha hatt suksess i arbeidsklærindustrien, med base i Måndalen ved Åndalsnes.

Publisert: 20.11.2023 05:00

Sist oppdatert: 20.11.2023 10:25

Mer om