Fv Elisabeth Solvang Unni Grebstad og foto Ogne
MÅTTE LEGGE OM PLANEN: Markedet utviklet seg feil vei og Ocean Visioneerings planer om kapitalutvidelsese måtte gjøres om. På Investormatch-arrangementet i dag fortalte Ocean Visioneering-sjef Unni Grebstad (i midten) hva selskapet gjorde da den første planen slo feil. Til venstre konferansier Elisabeth Solvang, til høyre Ocean Visioneering nye medeier Jon Kåre Halstensen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Ny investor i Ocean Visioneering

Henter kapital og gjør om gjeld til aksjer.

29.03.2023

I mars 2022 håpet Ocean Visioneering å hente inn 50-60 millioner kroner i ny egenkapital, men fikk markedet midt i mot seg.

I november i fjor skrev NETT NO at selskapet i stedet for den planlagte kapitalutvidingen tok opp et aksjonærlån på 3,7 millioner kroner, mens det arbeidet videre for å finne investorer.

Nå har selskapet fått en ny investor, Jon Kåre Halstensen, som går inn med fem millioner kroner.

Halstensen er investor og har tidligere vært eier av eit selskap i emballlasjebransjen. Han blir eier av 17,7 prosent av aksjene i Ocean Visioneering. Samtidig gjøres lånet på 3,7 millioner fra grunnleggerne og medeier Astrid Strand om til aksjer.

Et steg tilbake
På arrangementet Investormatch onsdag fortalte daglig leder og medgründer Unni Grebstad at selskapet måtte ta ett steg tilbake da den opprinnelige kapitalutvidingsplanen viste seg å ikke kunne nåes.

Ocean Visioneering lager en løsning for at du og andre kan å møtes på nettet, som digitale versjoner, via VR-briller eller PC.

I den virtuelle verdenen er det plass til både showrom, møterom eller fabrikkhaller å møtes i.

Det er dataspillteknologi for forretningslivet det handler om, en løsning som sparer folk for reiser, men samtidig er mer levende enn nettmøter der alle sitter og ser på bilder av hverandre sittende foran hver sin skjerm.

Sikter mot industri
Det opprinnelige prosjektet skal det fortsatt arbeides med, men selskapet prioriterer først å å utvikle systemer for visualisering av industrielle løsninger. Du skal for eksempel kunne se skip, motorer og fabrikker i 3D.

Poenget med endringen er blant annet å raskere kunne begynne å tjene penger.

Publisert: 29.03.2023 13:30

Sist oppdatert: 30.03.2023 02:36

Mer om