Lene trude solheim foto marius
FLERE RUNDER: Rekrutteringsprogrammet Talent Sunnmøre er sikret finansiering de kommende tre årene, forteller daglig leder Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Ny runde med Talent Sunnmøre

Rekrutteringsprogrammet har gitt mersmak.

24.03.2022

Daglig leder Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen sier "jeg er helt trygg på at vi kommer i gang", og at påmeldingen til høstens kull blir stor nok til at det blir en ny runde.

Det er Næringsforeningen Ålesundregionen som står bak Talent Sunnmøre.

Minst 10 deltagere må være med for at programmet skal gjennomføres. 15 bedrifter og organisasjoner og 23 deltagere var påmeldt til 2021/2022-sesongen.

Finansiering i boks
Tre samarbeidspartnere; Sparebanken Møre, MMC First Process og advokatselskapet Adviso har inngått avtaler som sikrer finansiering av programmet tre år fremover.

-Vi ser frem til å bidra inn i arbeidet med dette spennende utviklingsprogrammet for unge talenter. Vi trenger arbeidskraft og kompetanse fremover og vi trenger at folk har lyst til å bo og leve her.

Slike utdanningsprogram er helt avgjørende for at vi skal lykkes, sier MMC First Process-sjef Petter Leon Fauske i en melding på Næringsforeningens nettside.

Samlinger og mentorer
Deltakerne møtes på samlinger, og jobber med oppgaver mellom samlingene. Med i programmet er også erfarne ledere som stiller som mentorer for Talent Sunnmøre-deltagernen.

NTNU har ansvaret for det faglige opplegget. Samarbeidspartnere er også Teft-lab på NTNU, Framtidslaben i Ålesund kommune og Visma Avento.

Det er bedriftene selv som avgjør hvem som får være med. Temaene for samlingene varierer fra innsikt i lederrollen, lederutvikling og kommunikasjon, til innsikt i næringsstruktur, innovasjonsarbeid, digitalisering og bærekraftperspektiv.

Ikke egen trainee-ording
Da første sesong ble lansert, sa Solheim at planen er å utvide programmet med egne traineestillinger til sesong nummer to. En traineestilling er foreløpig stilling opprettet for å rekruttere attraktiv arbeidskraft.

Trainee-kandidatene får lære bedriften å kjenne gjennom arbeidet og oppgavene, i tillegg til ekstra opplæring.

Planen om egne traineestillinger er lagt på is, sier Solheim.

I stedet tilbyr Næringsforeningen bedrifter med eget traineeprogram å koble seg på Talent Sunnmøre, og gjøre Talent Sunnmøre til en del av bedriftens eget traineeprogram.

Publisert: 24.03.2022 05:00

Sist oppdatert: 25.03.2022 09:07

Mer om
Annonsørinnhold