Sunnmøre tingrett foto ogne
KONKURSTOPPEN: Selskap i bygg- og anleggsbransjen har vært på konkurstoppen på Nordvestlandet etter at pandemien slo til. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Nye konkurser i bygg- og anlegg

Driftssjef for ett av selskapa mener det er for lett å slå selskap konkurs.

Marius Rosbach
09.03.2022

Denne uka er det åpnet konkurs i to nye selskap i bygg- og anleggsbransjen. Selskapene Bg Grunnarbeid med adressa på Longva og Møre Bygg og Anlegg i Ålesund, ble slått konkurs etter krav fra skatteetaten.

Driftssjef Øystein Kvitenes i Møre Bygg og Anlegg reagerer på at Skatteetaten fortsatt står på sitt krav og mener det er for lett å slå selskap konkurs, skriver Sunnmørsposten.

Selskapet ble startet så sent som i fjor vår og har opplyst at samla gjeld er på rundt en halv million kroner. Kravet til Skatteetaten utgjør størstedelen.

Fem ansatte står uten jobb
Kvitenes forteller at han trodde de var blitt enige om en avtale, og at deler av kravet er betalt.

– Vi hadde satt opp en avtale om innbetaling og var fast bestemt på å komme à jour. I stedet ender det med at fem personer står uten jobb og vi ikke får mulighet til å betale det vi skylder til andre kreditorer. Jeg synes terskelen for å velte en bedrift over ende er for lav, sier han til avisa.

Bg Grunnarbeid hadde et krav fra Skatteetaten mot seg på drøyt 215.000 kroner, ifølge rettspapira. Selskapet har hatt årlige inntekter på mellom en halv og én million kroner siden oppstarten av 2018.

Skattemyndighetene er blitt «tøffere i klypa»
Under koronapandemien har skattemyndighetene latt være å følge opp krav. Det har nå endret seg og innkrevingen går nå som normalt.

NETT NO har omtalt flere konkurser, der Skatteetaten har slått til mot bedrifter på nyåret.

Kraftig konkurshopp
Så langt i år er det åpnet 36 konkurser og tvangsavviklinger i Møre og Romsdal. I fjor var det tilsvarende tallet 27.

Det utgjør en økning på 33 prosent av konkurssaker i fylket i år.

Publisert: 09.03.2022 10:31

Sist oppdatert: 09.03.2022 10:35

Mer om