Grand Canyon
NY PARTNER: Volstad Maritime får Frøy Kapital som 60 prosents eiere av konstruksjonsskipet Grand Canyon. Foto: Volstad Maritime
Nytt

Nytt partnerskap for Volstad

Ålesund-rederiet får inn ny eier av konstruksjonsskip – som har fått forlenga kontrakt til 2027.

Marius Rosbach
16.07.2023

Volstad Maritime og Frøy Kapital inngår partnerskap om konstruksjonsskipet Grand Canyon. Det opplyser partene i en pressemelding.

Det 127,5 meter lange konstruksjonsskipet blir nå heleid av selskapet Grand Canyon Holdco.

Volstad Maritime-sjef Christoffer Syversen mener partnerskapet med det trønderbaserte investeringsselskapet vil styrke selskapets muligheter i et spennende marked.

– Vi ser gode markedsutsikter framover, med økende etterspørsel etter konstruksjonsskip både fra den tradisjonelle olje- og gassindustrien og fornybarsektoren til havs, uttaler han i meldinga.

Gir rom for investeringer
Partnerskapet inngås ved at Frøy skyter inn penger i selskapet, som gjør at de vil eie 60 prosent av skipet.

Volstad skyter inn sine 40 prosent av aksjene i skipseierselskapet. Blant dem som selger sine er Ulsteinvik-selskapet Shipsinvest.

– I tillegg refinansierer vi gjelda til skipet, slik at det blir ytterligere midler til investeringer, forteller kommersiell direktør Erik Syversen til NETT NO om avtalen.

Partene opplyser ikke hvor mye Frøy-selskapet betaler for sin eierandel.

Har arbeid til slutten av 2027
Det 2012-bygde skipet Grand Canyon ble levert fra trønderske Fosen Yards, og brukes i større maritime bygge-, reparasjons- og vedlikeholdsarbeider.

Som en del av samarbeidsavtalen forlenges skipet sin time charter-avtale i Mexico, i mer enn fire år framover.

– Skipet har fått forlenga nåværende kontrakt, og er sluttet til fjerde kvartal 2027. Arbeidet er for Blue Marine og Schlumberger, som leverer tjenester Pemex, opplyser Rune Syversen videre.

Ønsker langsiktig samarbeid
Det Trøndelag-basert investeringsselskapet Frøy Kapital starta opp høsten 2022, og har en kapitalbase på fem milliarder, ifølge meldinga. På eiersida står Gåsø-familien, med blant andre Helge Gåsø som bygde opp Frøy Gruppen.

Investeringsdirektør Tomas Okstad i Frøy Kapital uttaler at de ser for seg et langsiktig samarbeid med Volstad.

– Vi har industriell bakgrunn og ønsker å bygge lønnsomme bedrifter og skape aktivitet og arbeidsplasser langs kysten sammen med sterke partnere, som Volstad Maritime, sier Okstad.

Publisert: 16.07.2023 10:50

Sist oppdatert: 14.08.2023 11:40

Mer om