Lasteskip nødmelding foto redningshelikopter hrs sør norge 111
SLAGSIDE: Det nederlandske lasteskipet Eemslift Hendrik har fått slagside i Norskehavet. Heile mannskapet på tolv er redda i land. Foto: Redningshelikopter Florø / Hovudredningssentralen Sør-Norge
Nytt

Prøver å hindre at lasteskip søkk

– Vêrforholda der ute er ekstreme no, men det er meldt litt rolegare vêr utover i dag.

06.04.2021

(NPK-NTB-André Lorentsen): Kystverket håpar vêret skal løye tilstrekkeleg til at dei kan få stabilisert lasteskipet som er i drift utan motorkraft 13 mil nordvest for Ålesund.

Lasteskipet Eemslift Hendrika sende måndag formiddag ut nødsignal etter at lasta forskauv seg og skipet fekk slagside. Seint same dag mista skipet all motorkraft og har vore i drift sidan.

Heile mannskapet om bord i det nederlandske lasteskipet er berga i land, og det vart jobba på fleire hald med å handtere situasjonen i Norskehavet.

Det vart tysdag formiddag jobba med å få kystvaktskipet Sortland ut til lasteskipet, som ledd i arbeidet med å hindre skipet i å søkke. Sortland er venta å komme til staden i løpet av ettermiddagen tysdag, opplyser Kystverket til NTB.

Har hyra bergingsselskap
Det skal vere sett ut slepeliner akterut på fartøyet som kan brukast til å stanse drifta og stabilisere det, ifølgje beredskapsdirektør Hans-Petter Mortensholm i Kystverket.

– Vêrforholda der ute er ekstreme no, men det er meldt litt rolegare vêr utover i dag. Vi håpar at dette skal gi oss ei moglegheit til å forhindre at fartøyet søkk, seier han til NRK.

Samtidig har reiarlaget hyra det nederlandske bergingsselskapet Smit Salvage, som også jobbar med å setje i verk tiltak for å handtere havaristen, opplyser han.

Sjekk oppdatert AIS-sporing på lasteskipet (ekstern lenke)

Publisert: 06.04.2021 11:39

Sist oppdatert: 06.04.2021 16:11

Mer om