Britt Flo molde næringsforum studentene Andreas Elvsas Fredrik Kristiansen rektor Steinar Kristoffersen foto Ogne
TOK INITITATIV. Britt Flo (til venstre) leder Molde Næringsforum, som tok initiativ for å reatablere IT-utdanning i Molde. Andreas Elvsaas Ringstad og Fredrik Kristiansen er IT-studenter. Til høyre rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Restartet it-utdanning ble populær

I rundt 10 år lå it-utdanningen i Molde brakk. Så tok Molde Næringsforum et intitiativ.

05.05.2022

Til sommeren er Andreas Elvsaas og rundt 30 andre ferdig utdannet med bachelorgrad i IT fra Høgskolen i Molde. Det er det første kullet etter at IT-utdanning ble relansert i Molde.

Til høsten regner rektor Steinar Kristoffersen med å ta inn 75-80 studenter til årets kull.

I tillegg tilbyr Høgskolen et ettårig IT-studium, som samsvarer med 1. året av det treårige bachelorstudiet.

Manglet folk
Reetableringen av IT-utdanningen kom etter at noen bedrifter gikk til Molde Næringsforum og etterlyste et inititativ for å få IT-utdanningen i gang igjen. Det ballet på seg, og førte frem.

For tre år siden ble utdanningen reetablerte.

Nå er studentene ettertraktet.

Over 20 hender føk i været da deltagerne på it-konferansen Init i Molde i dag ble bedt om å rekke opp hånden dersom de har planer om å ansette flere IT-folk de nærmeste seks månedene.

Sikret rekruttering
It-utdanningen i Molde startet allerede da Høgskolen i Molde ble etablert i 1969 og var populært til etter årtusenskiftet.

Et spørsmål i begynnelsen av konferansen om hvem av deltageren som hadde tatt IT-utdanning i Molde vist at over 10 prosent av de omlag 170 deltagerne hadde studert ved høgskolen.

Publisert: 05.05.2022 15:20

Sist oppdatert: 05.05.2022 15:21

Mer om