Romsdalsgondolen Åndalsnes
ÅNDALSNES: Romsdalsgondolen som ble åpnet i fjor vår, ble onsdag tildelt pris under Byggedagene i Oslo. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Romsdalsgondolen er årets anlegg

Reiselivsprosjektet til topps i nasjonal kåring.

Marius Rosbach
22.06.2022

Romsdalsgondolen gikk onsdag kveld til topps i kåringen av «Årets Anlegg 2021».

Reiselivsatsinga på Åndalsnes var nominert sammen med fylkesvei 714 Åstfjordkryssinga og Tolga Kraftverk.

– Dette er veldig stort. Årets Bygg er en anerkjent pris, og sier noe om helheten i prosjektet, både i form av en tydelig sammenheng mellom de ulike byggene, samt de konsekvente avgjørelsene om utradisjonelle løsninger for anlegget hele veien, uttaler daglig leder Pål R. Amundsen i Romsdalsgondolen i en pressemelding.

Han var til stede på prusutdelinge som fant sted ved ByggeGallaen under Byggedagene 2022 i Oslo.

Prislappen på gondolbanen og det tilhørende anlegget var på rundt 300 millioner kroner. Attraksjonen ble åpnet i fjor vår og hadde mer enn 60.000 besøkende allerede den første sommersesongen.

Arkitekter for prosjektet har vært Sporstøl Arkitekter i Ulsteinvik. Entreprenør er AF HSCO, et samarbeid mellom HS Bygg og Christie & Opsahl.

Rådgivere har inkludert Nordplan, Force Technology, Norrøna, Splitkon, NGI, Sweco, Kvalsund Ingeniører og Nordvest Miljø. En rekke lokale leverandører hadde også oppdrag underveis i byggeprosjektet.

Romsdalsgondolen restaurant eggen foto romsdalsgondolen på facebook 11
RESTAURANT EGGEN: Ikke stort å utsette på utsikta fra restaurant Eggen på toppen av fjellet Nesaksla. Foto: Romsdalsgondolen på Facebook

Publisert: 22.06.2022 22:52

Sist oppdatert: 22.06.2022 23:03

Mer om