Sagafjord hotell dronefoto innfelt Jon Ketil Gjørtz Wenke E Gjørtz Stephen Meinich Bache foto classic norway 11
SIGNERTE AVTALE: Sagafjord Hotell på Sæbø får nye eiere etter at en investorgruppe med blant andre Jon Ketil og Wenke E. Gjørtz (innfelt f.v.) selger til Classic Norway Hotels og administrerende direktør Stephen Meinich-Bache (innfelt t.h.). Foto: Classic Norway Hotels
Nytt

Sagafjord-hotellet får nye eiere

Lokal investorgruppe selger driftsselskapet til Classic Norway-kjeden etter store tap.

Marius Rosbach
19.01.2022

Classic Norway Hotels kjøper driftsselskapet ved Sagafjord Hotell på Sæbø, ifølge en pressemelding onsdag.

De siste to åra er Ørsta-hotellet drevet som et franchise-hotell under Classic Norway- konseptet. Nå overtar kjeden drifta og driftsselskapet.

Selgerne er en lokal investorgruppe bestående av Tryggestad Eiendom & Finans AS (norskamerikaneren Reidar Tryggestad), Wenke E. og Jon Ketil Gjørtz og Handelshuset Rønneberg AS (Westad-familien). Et ønske om å frigjøre kapasitet til å jobbe med andre prosjekt, blir oppgitt som årsak til salget.

Hotellanlegget skal fortsatt eies og utvikles av Tryggestad, Westad og Gjørtz.

Minus på 25 millioner siden 2021
Hotelldrifta ved bredden av Hjørundfjorden har lange tradisjoner. Men siden 2012 har drifta gått med underskudd og påført eierne store tap.

Samla resultat før skatt er drøyt 25 millioner kroner i minus fram til regneskapsåret 2020.

Inntektene på Sagafjord-hotellet har variert siden investorgruppa overtok. I toppåra har de hatt mer enn ti millioner i omsetning. Hotellet var fram til årsskiftet ledet av Sigmund Vika. Han startet nylig som sjef ved Doktor Holms-hotellet på Geilo.

Nylig rehabilitert
Hotellet ved bredden av Hjørundfjorden har rundt 40 rom og «nyåpnet» etter rehabilitering i fjor sommer. Anlegget har også restaurant og konferansedel.

– Hotellet ligger ideelt plassert for å kunne servere kortreist mat og drikke i toppklasse og formidler samtidig unike historier fra en svært spennende del av landet. Dette gjør at Sagafjord Hotell virkelig er en norsk hotellperle, uttaler administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway i meldinga.

Kjeden som har hovedkontor i Molde, har nå 21 hotell i sin portefølje, blant andre Finnøy Havstuer, Gloppen Hotel og Grand Hotel på Åndalsnes.

Publisert: 19.01.2022 14:37

Sist oppdatert: 19.01.2022 15:33

Mer om