Samarbeid for havrommet
SAMARBEID: Fra v: Helene Hanken, ass. rektor ved Spjelkavik vgs, førsteamanuensis Karl Henning Halse, NTNU i Ålesund,  Knut Tomren, prosjektleder Havrommet, og førstelektor Bjørn Magne Hatlø, NTNU i Ålesund
Nytt

Samarbeid for havrommet

De videregående skolene i Spjelkavik, Ulstein og Haram har inngått en partnerskapsavtale med NTNU i Ålesund om prosjekt Havrommet. 

Kristin Vidhammer
11.02.2016
De tre videregående skolene har alle gjennomgått prosessen som kreves for å bli en Ocean Industry School. Med partnerskapsavtalen med NTNU i Ålesund, vil lærekreftene også få et plattform for erfaringsdeling og faglig påfyll når det gjelder prosjekt Havrommet.
Ideen bak Ocean Industry School konseptet er å trekke kompetanse fra næringslivet inn i undervisningen der det er naturlig innenfor gjeldende læreplaner. Målet er å øke elevenes kunnskap om og interesse for utnyttelse av havrommet.
- På denne måten ønsker man å øke rekrutteringen til studier som gir nødvendig kompetanse til å møte de utfordringer man står overfor i en framtidig verdiskapning basert på havrommets ressurser, sier prosjektleder for Havrom-prosjektet, Knut Tomren.
Les også:
Les også:

Partnerskapsavtaler med bedrifter

De tre videregående skolene har inngått partnerskapsavtaler med bedrifter, hovedsaklig i sitt lokalmiljø, for å realisere ideen.
- Dette samarbeidet krever positive og engasjerte lærere. Det er derfor viktig at det lages en plattform for erfaringsdeling og faglig påfyll der de tre videregående skolene og NTNU i Ålesund deltar. Andre videregående skoler i fylket som gjennomgår prosessen som kreves for å bli Ocean Industry School kan slutte seg til nettverket, sier Knut Tomren.

Årlig konferanse

Det skal hvert år arrangeres en Ocean Industry School Conference. Dette blir en samling med erfaringsdeling og faglig påfyll som hovedinnhold.
-I år er konferansen fastsatt til 28. og 29. september. Å få til innovasjon og omstilling der verdiskaping i framtida er basert på havressurser, er viktig, og på denne konferansen ønsker vi å trekke inn bedrifter, sier Tomren.
Ocean Industry School konseptet innbefatter de fleste fag innenfor studiespesialiserende retning og i tillegg noen fag innen yrkesfag.I tillegg til realfag og teknologi vil også språk, tverrkulturell kommunikasjon, økonomi, jus, bedriftsetablering og markedsføring være viktige fag.
- Mange bedrifter i vår region arbeider i et internasjonalt marked og derfor skal det internasjonale perspektivet stå sentralt i prosjektet, sier Tomren.

Styringsgruppe

Prosjekt Havrommet ledes av et styre som består av representanter fra hver av de tre videregående skolene samt fra NTNU i Ålesund. Skolene utpeker selv sine representanter.
Styret består av ass. rektor ved Spjelkavik vgs, Helene Hanken (leder), professor Vilmar Æsøy, førstelektor Bjørn Magne Hatlø, begge fra NTNU i Ålesund, avdelingsleder realfag ved Ulstein vgs, Karen Topphol, og avdelingsleder realfag ved Haram vgs, Hilde Aasgaarden.
Disse sitter også i prosjektgruppa, og som i tillegg består av professor ved NTNU i Ålesund, Jon Ivar Håvold, førsteamanuensis ved NTNU i Ålesund, Karl Henning Halse, fagseksjonsleder ved NTNU i Ålesund, Birgitte Paulsen Torset, rektor ved Ulstein vgs, Margareth Alme og ass. rektor ved Haram vgs, Håvard Garshol. Kjell Tomren er prosjektleder.
Dette samarbeidet krever positive og engasjerte lærere. Det er derfor viktig at det lages en plattform for erfaringsdeling og faglig påfyll  

Publisert: 11.02.2016 15:53

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:53