Oppdrett innfelt Marita Løvik Stadsnes Jan Rune Hurlen 11
HAR VOKST OG VENTER VEKST: Regionbanksjefene Marita Løvik Stadsnes og Jan Rune Hurlen kan se tilbake på et sterkt år på Sunnmøre. Fiskeri og oppdrett er blant næringene Sparebank 1 SMN har tro på framover. Foto: Marius Rosbach/Sparebank 1 SMN
Nytt

Ser økt optimisme og har mindre tap

Sparebank 1 SMN venter sterk økonomisk vekst.

Marius Rosbach
12.08.2021

SpareBank 1 SMN melder om solid vekst på alle forretningsområder og leverer et sterkt resultat etter andre kvartal. Utviklinga er godt hjulpet av økt optimisme blant folk og bedrifter, opplyser banken i børsmeldinga torsdag.

Den gode trenden fortsatte fra første kvartal med en vekst i innskudd på 16,8 prosent og utlån på 7,9 prosent. Også tapene er redusert til en fjerdedel sammenlignet med samme kvartal i fjor, fra 170 til 39 millioner kroner.

Tar markedsandeler på Sunnmøre
Banken har hatt en sterk vekst på Sunnmøre siste året, med økning på utlån på 21 prosent til privatmarkedet og 30 prosent vekst på innskudd. Bedriftsmarkedet økte med drøyt 20 prosent.

- Vi ser at kundene foretrekker en lokal og samfunnsengasjert bank og vi øker vår markedsandel på Sunnmøre, opplyser regionbanksjefene Marita Løvik Stadsnes og Jan Rune Hurlen i en pressemelding.

Venter sterk vekst
Sparebanken viser til at NHO har spådd at økonomien i løpet av tredje kvartal er tilbake på nivået før koronapandemien slo til.

- Selv om det fortsatt er noe risiko i økonomien forventer vi en sterk økonomisk vekst fremover, uttaler konsernsjef Jan-Frode Janson i børsmeldinga.

Resultat før skatt i andre kvartal for sparebanken endte på 942 millioner kroner for kvartalet, en bedring på rundt 100 millioner fra perioden året før.

100 millioner til gjenåpning
Den største enkeltstående eieren er samfunnet, som eier i underkant av 40 prosent av sparebanken. På bakgrunn av det gode resultatet vil Sparebank 1 SMN sette av 100 millioner kroner som øremerkes gjenåpningen av samfunnet i Midt-Norge.

- Da samfunnet stengte ned var det en selvfølge for oss å stille opp. Vi satte derfor av 100 millioner til koronadugnad for å støtte frivilligheten gjennom et krevende år da Norge stengte ned i fjor. Da kjennes det helt riktig ut å også være en pådriver for gjenåpningen som endelig nærmer seg, legger Janson til.

Publisert: 12.08.2021 09:39

Sist oppdatert: 24.08.2021 01:17

Mer om