Trond Nydal Sparebanken Møre
FLERE NYANSATTE: Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre har lyst ut 17 stillinger ekstern den siste perioden. Foto: Sparebanken Møre
Nytt

Rekordhøy nyrekruttering

Sparebanken Møre har lyst ut 17 stillinger siste kvartal.

Marius Rosbach
12.08.2021

Selv om Sparebanken Møre har fått færre årsverk det siste året, har de hatt rekordhøy rekruttering av nye ansatte den siste tida.

– Vi har flere medarbeidere som slutter i banken som følge av naturlig avgang. Vi ruster oss for vekst og videre utvikling ved å fylle på med kompetanse, og hittil i år har rekrutteringsaktiviteten vår vært all-time-high, forteller Sparebanken Møre-sjef Trond Lars Nydal i børsmeldinga.

Det er lyst ut 17 stillinger eksternt og Nydal er fornøyd med responsen.

I juni meldte banken at John Arne Winsnes er ansatt som finansdirektør og skal lede avdelinga for økonomi og finans. Han kommer fra stillinga som finansdirektør i Olympic Subsea og starter i jobben 1. november.

Tapene halvert
Banken hadde en innskuddsvekst på 6,2 prosent, og økte utlånene med tilsvarende, ifølge rapporten for andre kvartal.

Tapene ble halvert fra 28 til 14 millioner i samme periode, og det er i stor grad knytta til offshore, opplyser banken i en børsmelding torsdag.

Resultat etter skatt for 2. kvartal endte på 143 mill. kroner, mot 150 mill. kroner i samme periode i fjor.

Vil vurdere økt utbytte
Styret i banken ble generalforsamlinga i mars gitt fullmakt til å gi ytterligere utdeling av utbytte basert på resultatet i 2020, med opptil ni kroner per egenkapitalbevis.

- En slik utdeling vil bli behandlet og kommunisert i forbindelse med fremlegging av bankens regnskap for 3. kvartal i år, heter det i meldinga fra sparebanken torsdag.

Publisert: 12.08.2021 08:52

Sist oppdatert: 12.08.2021 09:58

Mer om