Eld365 Bjorn Tenno foto Eld365
SIKRET STORAVTALE: Daglig leder Bjørn Tennø i Eld365 som framover skal overvåke energibruken i 120 butikker for Coop Nordvest. Foto: Eld365
Nytt

Sikret stor Coop-avtale: – Vi håper dette bare er starten

Taktskifte for oppstartsselskap - øker bemanningen og håper på mer vekst.

Marius Rosbach
13.03.2024

Oppstartsbedriften Eld365 opplever i disse dager et taktskifte etter at de har sikret seg en betydelig kontrakt med Coop Nordvest.

Framover skal de installere sin løsning for energiovervåkning i 120 butikker. De skal også gjøre jobben med å optimalisere og effektivisere de tekniske installasjonene, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Målet er å vokse
Daglig leder Bjørn Tennø forteller at oppdraget også innebærer at firmaet går fra én ansatt i halv stilling - til to ansatte.

Fra starten av april er både Bjørn Tennø og Ronny Hamre heltidsansatt i selskapet – som også har en tredje gründer Helge Tennø.

– Vi håper dette bare er starten, men skal ta ting steg for steg. Målet er å vokse å bli flere og vokse til en bedrift med en viss størrelse, forteller Bjørn Tennø til NETT NO.

Giske kommune har til nå vært blant de største kundene til firmaet som har etablert seg i kontorlokaler på Moa.

Overvåker bygg- og anlegg
Bærekraft på alle områder er blitt sentralt for mange bedrifter. Det er her Eld365 kommer inn og leverer en løsning som overvåker bygg- og tekniske anlegg – og hjelper til å finne og fjerne strømtyver.

– I dag ser vi at de fleste bedrifter har nok med å konsentrere seg om sin egen virksomhet. Mange har ikke tid til å følge med på energibruk og byggtekniske anlegg - og følge opp med forbedringer, sier Tennø.

I avtalen med Coop Nordvest samarbeider de tett med Byggforvaltning i Ålesund.

Faren la grunnlaget for selskapet
Selskapet ble etablert i 2018 og har deltatt i gründerkonkurransen Næringsteft flere ganger. Grunnlaget for forretningsideen ble lagt av faren til tvillingbrødrene Helge og Bjørn Tennø - Rolf-Arne Tennø.

– Han jobba i mer enn 20 år på dette feltet både i Tafjord Kraft og Haram kommune. Erfaringene og kunnskapen til Rolf-Arne la grunnlaget for utviklinga av denne spennende arbeidsplassen, forteller den daglige lederen.

I tillegg til at Eld365 jobber med andre kunder, håper de samarbeidet med Byggforvaltning kan bane vei til et større marked.

– Fokuset på energi har økt med stigende strømpriser. Sammen med Byggforvaltning åpner det seg muligheter for å levere totalpakker til flere bedrifter. Vi ser optimistisk på framtida for øyeblikket, legger han til.

Publisert: 13.03.2024 15:04

Sist oppdatert: 13.03.2024 15:38

Mer om