Torstein heggstad
TILBAKE I BANK: Torstein Heggstad gjør comeback i bankbransjen. Skal bygge opp en konkurrent til de etablerte bankene på Sunnmøre. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Skal bygge opp Sparebanken Vest

Torstein Heggstad skal bygge opp Sparebanken Vest-kontoret i Ålesund. Er i gang med rekrutteringen.

28.04.2021

Et tilbud han ikke kunne si nei til, sier Torstein Heggstad om få lede oppbyggingen av Sparebanken Vests kontor i Ålesund.

- Jeg opplever det som en sjelden mulighet til å bygge opp sitt eget team innen bank og finans, med et sterk konsern i ryggen, sier Heggstad.

Han kommer fra stillingen som toppsjef hos Eivind Volstad selskap, Volstad as, som i fjor høst solgte sin siste båt, tråleren Volstad, og som tidligere også hadde solgt ut hele offshoreflåten til selskapet. Den siste tiden har Heggstad også fungert som midlertidig daglig leder hos fiskeindustrieselskapet Nils Sperre.

Raskt vekst
Nå blir det bank på heltid. Sparebanken Vest sikter på en rask oppbemanning, i første omgang til rundt 10 personer. På lenger sikt er målet å bli flere ansatte, og også åpne flere kontorer på Sunnmøre.

- Vi kommer inn fordi der er rom for en utfordrer, sier leder for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik. Hun mener sparebankene har fått en viktigere rolle for bedriftene langs kysten de siste årene, og at betydningen kommer til å fortsette å øke.

I dag har Sparebanken Vest utlån på 3,5 milliarder kroner til bedrifter på Sunnmøre. Det skal bli mer, og banken skal også inn i privatkundemarkedet, ifølge Fresvik.

Banken planlegger å bygge seg gradvis opp, men Fresvik sier den har løfteevne også for større engasjement.

Comeback i bank
Før Heggstad begynte å arbeide for Eivind Volstad i 2014, først som finansdirektør og deretter som administrerende direktør, hadde han en bank-karriere som begynte i 2001 bak seg.

Han arbeidet i Nordea fra 2001 til 2005 og deretter hos Sparebank1 SMN frem til han gikk over til Volstad.

Erfaringen fra den andre siden av bordet er en fordel når han går tilbake til bankbransjen, mener Heggstad.

- Jeg har fått et godt innblikk i hvordan situasjonen for bankkundene er, både når det blåser og når det går godt, sier Heggstad.

Publisert: 28.04.2021 13:33

Sist oppdatert: 06.06.2021 21:35