Bilde 2022 09 26 082337165
TIDEWATER: PSV-en North Pomor får batteripakke og kontrollsystem fra NES. Foto: Tore Hettervik
Nytt

Skal levere batteripakke til Tidewater-skip

Norwegian Electric Systems skal gjøre PSV-en North Pomor grønnere.

26.09.2022

Det Hav Group-eide selskapet Norwegian Electric Systems (NES) har spesialisert seg på bærekraftig energidesign og smartkontroll, og skal levere både batteripakke og kontrollsystem til North Pomor i forbindelse med en kommende oppgradering av fartøyet. PSV-en ble bygd i 2013 og er allerede utstyrt med diesel-elektrisk fremdriftssystem.

Hav Group opplyser i en pressemelding at NES skal anvende kompetanse fra selskapets anlegg i Bergen (hovedkontor) og Ålesund for å designe, sammenstille og teste batteripakken og kontrollsystemet.

Utstyret skal etter planen leveres i tredje kvartal 2023. NES har ikke oppgitt kontraktsverdien.

Norsk flagg
Kontrakten er tildelt av Tidewater Rederi AS, som er del av Tidewaters norske virksomhet. North Pomor seiler under norsk flagg.

– Myndigheter og samfunn over hele verden forventer at offshorenæringen redusere karbonfotavtrykket sitt. Ettermontering av en batteripakke om bord et fartøy er en effektiv måte å kutte utslipp på.

- Dessuten bidrar batteripakken til å redusere drivstoffkostnader og driftsutgifter, samtidig som den øker driftssikkerheten til systemene om bord fartøyet. Det forklarer også hvorfor vi opplever økt interesse for ettermontering av batterier om bord offshorefartøy, sier Egil Bremnes, salgssjef i NES, i pressemeldingen.

Tidewater eier og opererer en av bransjens største flåter med offshorefartøy. Selskapet har mer enn 60 års erfaring fra å bistå lete- og produksjonsaktiviteter innen offshore energi verden over.

Publisert: 26.09.2022 08:11

Sist oppdatert: 26.09.2022 08:23

Mer om