HAV Group Gunnar Larsen Siv Remoy Vangen foto hav group 11
NY NEST-SJEF: Styreleder Gunnar Larsen er glad for å at Siv Remøy-Vangen skal lede Norwegian Electric Systems fra 1. januar 2023. Foto: Hav Group
Nytt

Vangen blir ny toppsjef

Herøy-kvinna tar over roret i Norwegian Electric Systems.

Marius Rosbach
22.08.2022

Siv Remøy-Vangen er ny administrerende direktør i Norwegian Electric Systems. Hun kommer til NES fra stillinga som daglig leder i Maritim Bergen, en regional bransjeorganisasjon havbaserte næringer med 170 bedrifter.

Remøy-Vangen mener den nye arbeidsgiveren hennes er «perfekt posisjonert i det blå-grønne skiftet».

– Med sin tilstedeværelse på Vestlandet er det også et selskap hvor jeg kan fortsette å jobbe for å styrke konkurransefortrinnet til den norske maritime klyngen, uttaler hun i en pressemelding.

– Energisk og svært kompetent
Hav Group-selskapet Norwegian Electric Systems leverer lav- og nullutslipps fremdrifts- og kontrollsystemer til en rekke fartøyer Selskapet har hovedkontor i Bergen, og har samtidig virksomhet i Ålesund og Egersund.

Gunnar Larsen, som er styreleder i NES og konsernsjef i morselskapet Hav Group, er glad for at Remøy-Vangen har takket ja til å lede NES.

– Siv er en energisk og svært kompetent leder som gjennom mange år har vist et stort engasjement for å stadig forbedre den maritime næringen. Hun har solid forståelse for nye teknologi og rollen den kan spille for å gjøre maritim industri i stand til å operere mer kostnadseffektivt og med mindre miljøfotavtrykk, uttaler han.

Tok oppgjør med mannsdominans
Remøy-Vangen er frå Remøya og da hun beskøkte verftskonferansen i Ålesund i fjor tok ho et oppgjør med mannsdominansen i de maritime næringene.

– Blant anna manglar det mange kvinner i tekniske stillingar og i leiinga på topp-plan, sa hun.

Remøy-Vangen har flere års erfaring som direktør for prosjektledelse i TTS Offshore Solutions, og som befrakter og skipsmegler hos Odfjell Tankers og RS Platou. Hun er styreleder i Ocean Hyway Cluster, Norges ledende bransjenettverk for maritimt hydrogen.

Publisert: 22.08.2022 09:16

Sist oppdatert: 22.08.2022 10:19

Mer om