Metanoltankere illustrasjon kongsberg maritime 11
TANKSKIP: Kongsberg Maritime har tidligere sikret seg avtale om design og utstyr til disse metanolklare skipene for rederiet Tärntank. Illustrasjon: Kongsberg Maritime
Nytt

Skal levere design, ingeniørtjenester og utstyr

Kongsberg Maritime har signert kontrakt med svensk rederi på to metanolklare skip.

Marius Rosbach
05.12.2023

Kongsberg Maritime har sikret seg en ny kontrakt for å levere design, ingeniørtjenester og utstyr til to kjemikalietankere til det svenske tankrederiet Sirius Rederi AB.

Fartøyene skal være klargjort for biodrivstoff (MGA) og metanol, ifølge pressemeldinga.

Kontrakten har en verdi på rundt 100 millioner kroner og Kongsberg Maritime skal levere styremaskin, propeller og thruster kontrollsystem, integrerte automasjonssystemer, fremdriftskontrollsystem og dekksmaskiner. Dette kommer i tillegg til design og ingeniørtjenester.

Designet i Ålesund
Tankskipene blir designet av avdelingen i Ålesund og blir på 15.000 dødvekttonn. Med betydelig Kongsberg Maritime-utstyr om bord, kan de også operere på batteridrevet hybrid fremdrift.

– Denne kontrakten bekrefter at vårt lavutslippsdesign og drivstoffeffektive løsninger er attraktive for flere rederier. De ønsker å ta i bruk bærekraftig teknologi i sin flåtefornyelse, uttaler salgsdirektør for skipsdesign Rune Ekornesvåg i Kongsberg Maritime.

Opsjoner for ytterligere flere skip er inkludert.

Skal bygges i Kina
Kontrakten med Sirius-rederiet bygger videre på et nåværende program på ni skip med det svenske rederiet Terntank, med lignende design og utstyrspakke.

Alle de 11 skipene skal bygges ved China Merchants Jinling Shipyard (Yangzhou) Dingheng. Det første skipet til Sirius skal leveres i juli 2026.

Publisert: 05.12.2023 09:23

Sist oppdatert: 05.12.2023 09:56

Mer om