Gustav line smartcraft foto smartcraft 11
TRENGER FLERE FOLK: Konsernsjef Gustav Line i Smartcraft trenger flere ansatte - også i Ålesund. I åra framover regner de med en vekst i omsetning på 15-20 prosent årlig. Foto: Smartcraft
Nytt

Skal rekruttere flere - også i Ålesund

Tett samarbeid med NTNU Ålesund bidrar i vekstplanene til gårsdagens børsvinner, Smartcraft.

Marius Rosbach
25.06.2021

Programvareselskapet Smartcraft fikk en hyggelig debut da de ble notert på hovedlista til Oslo børs torsdag. Aksjeverdien steg med drøyt 25 prosent første dag og ble dagens børsvinner.

Smartcraft-sjef Gustav Line legger ikke skjul på at det var en god arbeidsdag, da NETT NO får han på tråden.

– Jo, det ser absolutt bra ut, sier han.

Dette er Smartcraft

Smartcraft leverer programvare til håndverksbransjen og har vokst i høyt tempo de siste årene.

Ambisjonene er videre vekst og selskapet er aktive på oppkjøpsfronten.

Torsdag ble selskapet notert på hovedlista til Oslo børs med et brak.

I løpet av første dag i handelen ble Smartcraft verdt rundt 750 millioner mer. Da handelen starter fredag er markedsverdien på 3,75 milliarder kroner.

– Det er spennende å se hvordan aksjen blir mottatt. Så langt ser det ut som at markedet har reagert positivt, og setter pris på at vi er der, legger Line til.

NTNU-samarbeid
Etter det siste oppkjøpet for få uker siden, er Smartcraft oppe i rundt 160 ansatte i tre land. Rundt 30 av disse jobber ved hovedkontoret i Ålesund.

Konsernsjefen forteller at bemanninga i Ålesund har økt de siste åra, og at han ikke ser noen grunn til at det skal endre seg.

– Vi er på utkikk etter flere ansatte i gruppa og for øyeblikket har vi fem stillinger ledig i Norge, Sverige og Finland. Blant annet ser vi etter utviklere, og folk til salg og marked, forteller Line.

Smartcraft-sjefen forteller at de har et godt samarbeid med NTNU Ålesund, hvor de har rekruttert flere ansatte.

– VI holder til rett ved NTNU og jobber tett med it-linja der. Studentene hospiterer hos oss og våre ansatte har også holdt innlegg på universitetet, forteller han.

Desentralisert selskapsstruktur
Selv om hovedkontoret er i Ålesund, jobber konsernsjefen i Oslo - og da selskapet nylig gikk ut for å rekruttere konsernregnskapssjef og «group financial controller», var Hønefoss arbeidssted.

– VI har i utgangspunktet et distribuert selskap med ti ulike lokasjoner. Vi mener det er bra å være ulike steder og vil beholde alle folkene vi har, forteller han.

Line forteller at mange opplever at Hønefoss er godt plassert i forhold til Oslo, samtidig som de slipper pendle til hovedstaden.

Vi mener det er bra å være ulike steder og vil beholde alle folkene vi har
Gustav Line
Podium

E9/S1 Bente Storhaug Dahl og Geir Balsnes om korleis skape ein god prestasjonskultur.

Utspring fra Ålesund-selskap
Smartcraft bygger delvis på selskapet System Konsult i Ålesund, som Bernt Ulstein og Jan Olav Sandnes startet opp på 1980-tallet.

– Det er i Ålesund vi starta opprinnelig, påpeker Line.

Gründerne solgte i 2017 til det svenske investeringsfondet Valedo Partners, og samme år ble selskapet fusjonert med Bransjedata. Dermed oppstod Cordel Norge, som nå er en del av Smartcraft-konsernet.

Publisert: 25.06.2021 09:05

Sist oppdatert: 25.06.2021 09:21

Mer om