Gustav line cordel norden foto cordel
NYTT NAVN: Gustav Line leder programvareselskapet som inntil februar het Cordel Norden. Nå er de blitt til Smartcraft og vil bli markedsledende i Vest-Europa.
Nytt

Super lønnsomhet for håndverksspesialister

Tidligere System Konsult og Cordel, er blitt til Smartcraft-konsernet – og trapper opp ambisjonene.

Marius Rosbach
10.05.2021

Programvareselskapet Cordel Norden skiftet i vinter navn til Smartcraft – men resultatene fortsetter i det samme gode sporet som de siste årene.

Selskapet har spesialisert seg på digitale løsninger til byggefirma og håndverkere og vokst kraftig de siste årene.

Også i fjor ble det nye rekordomsetning og enda bedre resultat, opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Skyhøy lønnsomhet
Inntektene for hele konsernet i fjor endte på 219 millioner kroner. Driftsresultatet – etter justering for ekstraordinære kostander – blir opplyst å være 84 millioner kroner – som tilsvarer en driftsmargin på hele 38 prosent.

For selskapet som inntil februar het Cordel Norden, økte omsetningen til 196 millioner kroner – opp fra 154 millioner kroner året før. Selskapet endte med et driftsresultat på hele 77 millioner kroner, ifølge meldingen.

Regnskapene er ikke tilgjengelig via Brønnøysundregistrene ennå.

Entreprenør- og håndverksnæringen er fortsatt i en tidlig fase av digitaliseringen
Gustav Line

Vil bli ledende i Vest-Europa
Konsernsjef Gustav Line forteller at navneskiftet i februar er et uttrykk for at vekstambisjonene også er trappet opp, som følge av de gode resultatene.

- Målet vårt er å bli en ledende leverandør av spesialiserte digitale løsninger for entreprenører og håndverkere ikke bare i Norden, men også i Vest-Europa, uttaler han i meldingen.

Smartcraft har hovedkontor i Ålesund og rundt halvparten av de 60 ansatte i Norge jobber her. Til sammen har konsernet 145 ansatte fordelt på 10 kontorer i tre land.

Venter fortsatt vekst
De tre siste årene har omsetningen kraftig og konsernsjefen ser ingen grunn til at veksten skal stoppe med det første.

De opplever fortsatt vekst i etterspørselen.

– Entreprenør- og håndverksnæringen er fortsatt i en tidlig fase av digitaliseringen, og vi ser at det fortsatt er masse å hente for svært mange både små og store aktører, sier han.

System Konsult-gründere
Cordel var er delvis bygd på selskapet System Konsult, som Bernt Ulstein og Jan Olav Sandnes startet opp på 1980-tallet.

Gründerne solgte i 2017 til det svenske investeringsfondet Valedo Partners, og samme år ble selskapet fusjonert med Bransjedata. Dermed oppstod Cordel Norge, som nå er en del av Smartcraft-konsernet.

Selskapet har gjort flere oppkjøp. I 2018 og 2019 ble de svenske softwareløsningene Bygglet og EL-VIS kjøpt, og i 2020 kom finske Congrid inn i folden.

Publisert: 10.05.2021 14:03

Sist oppdatert: 09.06.2021 13:57

Mer om