Gustav line cordel norden foto cordel
TRAPPET OPP VEKSTAMBISJONENEN: Gustav Line leder programvareselskapet som inntil februar het Cordel Norden. Nå er de blitt til Smartcraft og har trappet opp vekstambisjonene. Nå vil de bli markedsledende i Vest-Europa. Foto: Smartcraft
Nytt

Sjette oppkjøp for programvareselskap

Smartcraft i Ålesund overtar nytt finsk selskap.

Marius Rosbach
25.05.2021

Smartcraft gjør sitt sjette oppkjøp når selskapet nå overtar det finske programvareselskapet Homerunbynet Oy, opplyser selskapet i ei pressemelding.

– HomeRun har utviklet seg til å bli et uunnværlig hjelpemiddel for mange entreprenører og eiendomsutviklere, og passer utmerket inn i Smartcraft-familien, uttaler konsernsjef Gustav Line i Smartcraft.

Har økt vekstambisjonene
Smartcraft har hovedkontor i Ålesund og har vokst kraftig de siste årene. Etter navneskiftet fra Cordel Norden til Smartcraft i vinter, annonserte de at vekstambisjonene var trappet opp.

Konsernet er bygd på tidligere System Konsult og Cordel, og programvareselskapet har spesialisert seg på digitale løsninger til byggefirma og håndverkere.

Rundt halvparten av de 60 ansatte i Norge jobber i Ålesund. Til sammen har konsernet 145 ansatte fordelt på 10 kontorer i tre land.

Oppkjøp nummer to i Finland
Homerun er Smartcraft sitt andre oppkjøp i Finland. Det første skjedde i 2020, da de kjøpte Congrid, som er den markedsledende leverandøren av SaaS-baserte tjenester for kvalitets og sikkerhetskontroll i Finland.

Det nye oppkjøpet, Homerun, ble etablert i 2012 og den skybaserte programvareplattformen ble modernisert i 2019. I 2020 var driftsinntektene i underkant av 10 millioner kroner hvorav om lag tre fjerdedeler var SaaS-baserte gjentakende inntekter.

Superresultat i fjor
Inntektene for hele Smartcraft-konsernet i fjor, ble i mai opplyst å være på 219 millioner kroner. Driftsresultatet – etter justering for ekstraordinære kostander – var 84 millioner kroner – som tilsvarer en driftsmargin på hele 38 prosent.

For selskapet som inntil februar het Cordel Norden, økte omsetningen til 196 millioner kroner – opp fra 154 millioner kroner året før. Selskapet endte med et driftsresultat på hele 77 millioner kroner.

Publisert: 25.05.2021 09:07

Sist oppdatert: 25.05.2021 09:13

Mer om