Gunnar Larsen Hav Group 4 Q 22 skjermbilde
HAV-SJEF: Hav Group-sjef Gunnar Larsen kan glede seg over utviklingskontrakt til konsernet. Skjermfoto: Fra børspresentasjon
Nytt

Skal utvikle ny brønnbåt for nytt rederi

Design og utviklingsoppdrag for Hav Group.

Marius Rosbach
01.12.2023

Brønnbåtrederiet North Salmon Service har valgt Hav Group som samarbeidspartner for å utrede en brønnbåt som har ammoniakk som drivstoff.

Det kommer fram i en børsmelding fredag morgen.

Det er Hav Group sin skipsdesignvirksomhet som skal designe fartøyet og optimalisere det teknologisk for å utføre brønnbåtoppdraget og sørge for maksimal utnyttelse av drivstoffet.

Har fått Enova-støtte
Hav Group og North Salmon Service har fått støtte fra Enova til et seks måneders langt forprosjekt for å utvikle brønnbåten.

– Vi ser frem til å samarbeide med North Salmon Service for å realisere disse spennende brønnbåtplanene og bane vei for nullutslipp-skipsfart i oppdrettsnæringen, sier Gunnar Larsen, konsernsjef i HAV Group.

Hav Design er rederiet sin samarbeidspartner i prosjektet med brønnbåten. Samtidig kan søsterselskapet Hav Hydrogen være en mulig samarbeidspartner på forprosjektet.

To brønnbåter i dag
North Salmon Service holder til i Herøy i Nordland, og ble starta opp i 2021. Selskapet er eid av PH Invest Herøy, Nova Sea og Salten Aqua. De opererer i dag to brønnbåter og omsatte i fjor for 33 millioner kroner.

Båten som skal utvikles, skal ha en «dual fuel»-motor som gjør det mulig å seile med ammoniakk som drivstoff.

Intensjonen er at fartøyet i tillegg skal utstyres med alt det mest moderne utstyret for å redusere drivstofforbruk og CO2-utslipp, heter det i meldinga.

Publisert: 01.12.2023 08:34

Sist oppdatert: 04.12.2023 11:56

Mer om