Amfi moa nybygg foto marius 11
MOA-SENTERET: Tasty Corner har drevet spiseplass i 2. etasje på Syd-delen av Amfi Moa-senteret. Arkivfoto: Marius Rosbach
Nytt

Spiseplass på Moa konkurs

Fire mister jobben etter at skattekrav ble kroken på døra.

Marius Rosbach
30.01.2023

Selskapet som har stått for drifta av spiseplassen Tasty Corner på Amfi Moa-senteret er konkurs.

Møre og Romsdal tingrett åpnet mandag konkurs i selskapet Palermo Restarant og Pizzeri Ålesund. Firmaet ble startet opp i 2016 og har tidligere drevet pizzeria i Ålesund sentrum.

Fra høsten 2021 har selskapet drevet Tasty Corner i 2. etasje på Moa Syd. Det skal ha vært drift i lokalene helt fram til helga.

Skylder husleie og skatt
Krav fra skatteetaten på nær 280.000 kroner er bakgrunnen for at selskapet ble krevd konkurs. Det gjelder forskuddstrekk, arbeidsgiveravgift og renter.

Innehaver og daglig leder opplyste til retten at drifta har gått dårlig, og at det ikke er midler til å dekke skattekravet. Selskapet skal også skylde husleie på rundt 125.000 kroner som er gått til inkasso.

Verdiene i firmaet består av driftsutstyr som det er vanskelig å verdifeste, ifølge rettspapira.

Fire mister jobbene sine
Bostyrer Bjørn-Ivar Borgund var mandag ettermiddag på vei til et møte med innehaveren, og hadde da få opplysninger om bakgrunnen for konkursen. Tirsdag kunne han fortelle litt mer.

– Selskapet har hatt for liten omsetning til å klare husleia og utgiftene, forteller Borgund.

Innehaveren har også forklart at de har slitt med virkningene av pandemien siden oppstarten. Da husleia ble satt opp fra årsskiftet forverret det situasjonen.

I tillegg til eieren, mister tre personer jobbene sine som følge av konkursen. Første skiftesamling er planlagt 20. mars ved tingretten i Ålesund.

Flere år med underskudd
Tre av de seks driftsårene for selskapet har endt med underskudd.

Ifølge det siste regnskapet fra 2021, omsatte selskapet det året for knappe 3,5 millioner og fikk et underskudd på rundt 240.000 kroner. Da var også egenkapitalen tapt.

Det året sysselsatte selskapet to årsverk.

Publisert: 30.01.2023 14:39

Sist oppdatert: 31.01.2023 10:05

Mer om