Carina Gjendemsjø montasje sabrura foto Sabrura Sushi and Sticks 11
SOLID ØKNING: Etter omsetningsdupp under pandemien, kan daglig leder Carina Gjendemsjø ved Sabrura Sticks and Sushi på Moa-senteret i Ålesund, fortelle om 25 prosents vekst i 2022. Foto: Privat
Nytt

Sushikjede øker på Nordvestlandet

Servering og service er vekstvinnere på Moa-senteret.

Marius Rosbach
24.01.2023

Servering- og servicebedrifter var vekstvinnerne da Amfi Moa satte nye rekorder i fjor. NETT NO kunne nylig fortelle at kjøpesenteret holdt stand som landets 4. største kjøpesenter med en omsetning på 3,3 milliarder kroner.

Mye av grunnen er at servering- og servicebedriftene igjen kan ta imot folk uten å tenke på smittefare eller koronarestriksjoner.

– Vi merker godt at koronaen er over, og har hatt en voldsom økning på servering. Vi ser at folk vil møtes igjen, og det skaper samtidig mer omsetning for de andre butikkene på senteret, forteller senterleder Anne Mari Rødal Kleppe til NETT NO.

Nesten «business as usual» for servering
Serveringsbransjen på kjøpesenteret økte inntektene med 40 prosent i fjor. Service – og tjenestebedrifter økte enda mer – med om lag 50 prosent.

Disse aktørene inkluderer blant annet ni frisører, kino og reisebyrå som alle naturlig nok ble kraftig påvirka av pandemien store deler av året.

For serveringsbedriftene var fjoråret mer «business as usual» store deler av året, selv om inngangen til 2022 også var prega av smittevernrestriksjoner for bransjen.

Sabrura montasje foto Sabrura Sushi and Sticks 11
STORE I NORDVEST: De to avdelingene til Sabrura Sticks and Sushi i Molde og Ålesund har i løpet av kort tid opparbeidet en omsetning på størrelse med de største restaurantene i regionen. Foto: Sabrura Sticks and Sushi

Sushikjede med store ambisjoner
Sabrura Sticks and Sushi-kjeden er blant spiseplassene på Moa-senteret som merker at folk vil møtes igjen. Carina Gjendemsjø har vært daglig leder ved restauranten i rundt to år. Hun har nå 18 ansatte - der to jobber heiltid.

Gjendemsjø forteller om god økning i både omsetning og resultat i 2022, sammenlignet med året før.

– Vi gleder oss til å jobbe videre med den positive utviklingen Sabrura på Moa har. Jeg har med meg et fantastisk team og konsept, og vi har store ambisjoner for videre vekst, forteller hun til NETT NO.

Opptur etter pandemien
Sabrura på Moa solgte mat og drikke for nær 17 millioner kroner i første hele driftsår i 2019. I tillegg til gjestene som kommer for å spise i restauranten, har de betydelig take-away-salg.

Under pandemien pekte pilene nedover i 2020 og 2021, men i fjor økte omsetningen med rundt 25 prosent sammenlignet med året før, og restauranten nådde igjen en omsetning på rundt 17 millioner kroner.

Også lønnsomheten var bedre i fjor, sammenlignet med året i forveien.

Har også åpnet i Molde
Enkelt, familievennlig og stort volum er stikkordene for Sabrura-konseptet. Da NETT NO intervjuet kjedesjef Preben Oosterhof i 2019 hadde de åpnet 11 restauranter, og hadde ambisjoner om å etablere flere.

I dag har de vokst til 33 avdelinger og hovedtyngden ligger i Midt-Norge og på Vestlandet.

Blant annet har sushikjeden åpnet avdeling ved Roseby-senteret i Molde i løpet av denne perioden. Spiseplassen åpnet i starten av 2021, og omsatte for nær 11 millioner første driftsåret.

Publisert: 24.01.2023 05:00

Sist oppdatert: 25.01.2023 15:59

Mer om