Sølvi blindheim foto privat
UTVIDER: Sølvi Blindheim Skjong er daglig leder og eier av Fjord Mobility med adressa på Vigra. Nå overtar hun drifta av Avis Bergen og vil styre leiebilflåten fra Molde til Bergen. Foto: Privat
Nytt

Sølvi dobler antall ansatte

Vigra-firma overtar Bergen-selskap og skal styre flåte på opptil 1500 utleiebiler.

Marius Rosbach
23.08.2021

Fra 1.september 2021 skal Fjord Mobility AS drive Avis Bilutleie i Bergen. Sølvi Blindheim Skjong leder -Vigra-selskapet som tidligere gikk under navnet Møre og Romsdal bilutleie.

– Jeg håper kundene vil merke en positiv endring når vi tar over driften, uttaler hun i en pressemelding i anledning overtakelsen av Bergens-selskapet.

Pågang fra turister
Bilutleieren peker på at bilutleie i de to regionen er sammenvevd og de har planer om å utnytte stordriftsfordeler med utvidelsen sørover.

– Det er stor pågang fra turister som ønsker å leie bil i Bergen, se fjordene våre, og deretter reise videre uten bil fra Møre og Romsdal. De siste årene har vi i høysesong daglig returnert en trailer med biler fra Ålesund til Bergen, for å sikre at vi har nok biler der etterspørselen er størst, sier hun.

Blindheim Skjong blir utleiekjeden sin største lisenstaker med ansvaret for drifta både i Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Ørsta-Volda, Ulsteinvik-Hareid og Åndalsnes.

Dobler ansatte og flåten
Satsingen i Bergen innebærer en dobling i antall ansatte og antall biler i selskapet, med en flåte på opp mot 1200 – 1500 kjøretøy.

Ved utgangen av fjoråret sysselsatte firmaet 20 årsverk, ifølge årsrapporten for 2020.

Skjong forteller at de framover vil ha et behov for anskaffelse av rundt 50 nye biler hver måned og at de legger vekt på å bruke lokale leverandører.

Inntektssvikt i fjor
Sølvi Blindheim Skjong har tidligere vært distriktssjef for utleiekjeden og starta på egenhånd som bilutleier for 14 år siden.

Fjord Mobility-selskapet fikk en kraftig svikt i inntektene i fjor. Etter en rekordomsetning på rundt 65 millioner i 2019, sank inntektene til knappe 49 millioner i fjor. Resultatet endte likevel i pluss (se tabell under).

Fjord Mobility
Årsresultat (i mill kr)
2020 2019
Driftsinntekter 48,9 71,4
Driftsresultat 1,4 2,2
Res. før skatt 1,3 2,2

Publisert: 23.08.2021 10:20

Sist oppdatert: 23.08.2021 22:28

Mer om