Randi Paulsen Humborstad foto Ogne
REKRUTTERER: Randi Humborstad leder Måløy Vekst, som ser mot Ålesund for å rekruttere. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Til Ålesund for å rekruttere

Måløytreff i Ålesund for første gang. Har 70 påmeldte.

21.03.2023

- Vi er litt overveldet over responsen, sier daglig leder Randi Humborstad i Måløy Vekst, som står bak rekrutteringstreffet.

Målet er å både lokke studenter og andre til Måløy-regionen og bedrifter og offentlige arbeidsgivere der. Arrangementet holdes i Pir-bygget i Ålesund onsdag 22. mars. Allerede nå er det flere påmeldte enn Måløy Vekst har hatt på to slike arrangementer som har vært holdt i Bergen tidligere.

- Veldig mange av våre ungdommer reiser til Bergen, og der har vi hatt cirka 50, sier Humborstad.

Fisk, it, skipsdesign og helse
På arrangementet får deltagerne møte fiskeeksportselskapet Star Seafood, skipsdesignselskapet Sea Technology, entreprenørselskapet Unu, regnskap- og rådgivingselskapet Azets, it-selskapet Localhost og Kinn kommune.

Sea Technology er også morselskapet til Måløy Verft og Easy From, og har et nært samarbeid med testtanken Stad Towing Tank.

Rekrutteringsutfordring
Måløy-regionen har høy verdiskaping og bidrar til store eksportinntekter. Det kommer fram i en rapport fra Menon Economics lagd på oppdrag for Måløy Vekst og Nordfjord Havn i 2022.

Samtidig som arbeidsmarkedet i det som tidligere utgjorde Vågsøy kommune er svært velutviklet med mange interessante arbeidsplasser - er regionen mindre attraktiv som bosted. Regionens største hindre for videre vekst er tilgangen på relevant arbeidskraft, ifølge rapporten.

Publisert: 21.03.2023 10:56

Sist oppdatert: 28.08.2023 09:31

Mer om