Easywaste studentbedrift foto ungt entreprenørskap 11
ÅRETS VINNERE: Trioen i Easywaste under kåringen av beste studentbedrift i Møre og Romsdal torsdag. Foto: Ungt Entreprenørskap
Nytt

Til finalen i NM for studentbedrifter

Ei søppelbøtte som heter Åge og mat basert på insekt, var ideene som tok gründerne videre.

Marius Rosbach
13.04.2023

Selskapet Easywaste fra Ålesund ble torsdag kåret til beste studentbedrift i Møre og Romsdal. Sammen med studentbedriften Akrida går de videre til landsfinalen i Oslo 8. og 9. juni.

Fylkeskonkurransen ble avgjort under et arrangement ved NTNU i Ålesund, hvor studentene presenterte ideen og selskapet.

Søppelbøtte som komprimerer avfall
I løpet av mesterskapet har studentene levert forretningsplaner, blitt intervjuet av representanter fra arbeids- og næringsliv. Torsdag stod de også på stand for å møte besøkende og jury.

Vinnerne i Easywaste har lagd søppelbøtta Åge som komprimerer avfall, og et kunnskapskurs om avfallshåndtering som de tilbyr bedrifter. Easywaste vant også beste «videopitch» og bærekraftprisen.

Studentbedrift kåring ntnu ålesund foto ungt entreprenørskap 11
STOD PÅ STAND: Studentbedriftene presenterte seg for jury og besøkende på NTNU i Ålesund torsdag. Foto: Ungt Entreprenørskap

Snacks av insekt
Akrida som lager mat basert på insekt, går også videre til landsfinalen fra Møre og Romsdal. Studentbedriften fra Ålesund presenterte et snacksprodukt lagd av sirisser. Selskapet hadde ifølge juryen det beste samarbeidet med næringslivet.

Kåringen av studentbedrifter skjer årlig i regi av Ungt Entreprenørskap. Tidligere i vår ble det arrangert fylkesfinale for elevbedrifter, som består av elever fra videregående skoler.

Publisert: 13.04.2023 17:43

Sist oppdatert: 13.04.2023 17:43

Mer om