Fosen jakter nye eiere
TRØBBEL: Fosen Yard er i samtaler med kunder, banker og leverandørar for å finne en løsning på selskapets problemer. Arkivfoto.
Nytt

Tosifret millionminus for Fosen Yard

Til sammen 83 millioner i minus i 2022 og 2021 - og problemene fortsatte i fjor.

29.01.2024

Fosen Yard i Trøndelag er det største selskapet i Fosen Yard-konsernet. Etter to år i minus hadde selskapet negativt egenkapital, viser 2022-regnskapet, som nylig ble levert til Brønnøysund-registert.

Dessverre for verftet ble også 2023 et tøft år.

– Det er alvorlig og det kan vi ikke legge skjul på, sier administrerende direktør Anders Straumsheim til avisen Fosna-Folket.

Nå leter han etter en løsning.

– Vi forsøker nå å løse dette med kunder, banker, leverandører og andre som kan bidra i prosessen. Vi må finne løsninger på de utfordringene vi har nå, og de er betydelige. Akkumulert er det en alvorlig situasjon. Men vi jobber intenst i alle selskapets kanaler, med alle samarbeidspartnere og rederiene, for å finne løsninger for å komme oss gjennom det, sa Straumsheim til avisen.

Møter ordføreren
Tirsdag skal ordfører Oskar Småvik (H) ha et møte med verftet, foreløpig uten å vite hva som er dagsorden for møtet, skriver Fosna-Folket.

Fosen Yard er en stor arbeidsgiver i kommunen.

– Vi er bekymra for at arbeidsplassene kan forsvinne, og det samme for leverandørindustrien. Ringvirkningene av Fosen Yard er veldig store lokalt, sier varaordfører Raymond Balstad (Sp) til avisa.

Morselskapet i konsernet, Fosen Yard Holding, har foreløpig ikke levert regnskapet til Brønnøysundregistrene ennå.

Fosen Yard as
Tall i mill. kroner20222021
Driftsinntekt201,6282,6
Driftsresultat-37,6-43,6
Resultat før skatt-37,8-43,1

Lånte penger fra kommunen
I april 2022 vedtok formannskapet i Indre Fosen kommune å låne Fosen Yard 10 millioner kroner slik at verftet hadde penger til å betale ut lønn til sine ansatte.

Vedtaket ble gjort på et lukket møte og ble først offentlig kjent i september 2022, ifølge Fosna-Folket.

– Hvis ikke kommunen ga lånet ville ikke Fosen Yard hatt penger til å utbetale lønn. Det er alvorlig i seg selv, for alle de ansatte som jobber på verftet. I teorien kunne da en hvilken som helst ansatt kommet med en konkursbegjæring, sa daværende ordfører, Bjørnar Buhaug (Sp) dag Fosna-Folket skrev om lånet høsten 2022.

Publisert: 29.01.2024 15:51

Sist oppdatert: 29.01.2024 15:55

Mer om