Dropracks foto dropracks
BILMESSE: Selskapet Dropracks holder til i Trondheim og vant nylig innovasjonspris på Automechanika Frankfurt-messa i Tyskland. Foto: Dropracks
Nytt

Tregt salg for nytt takstativ

To av tre gründere er ute av selskapet – som nylig vant pris på internasjonal messe.

Marius Rosbach
05.10.2022

Selskapet Dropracks vant nylig en innovasjonspris under bilutstyrsmesse Tyskland, men så langt har ikke takstativene tatt av i markedet.

To av tre gründerne av selskapet kom fra Ålesund, og de hadde store forhåpninger til salget av takstativet som kan senkes ned fra biltaket.

Håper på «break-even» neste år
Sju år etter selskapet ble startet viser regnskapene store underskudd, men styreleder og hovedeier, Gaute A. Ringvold, er fortsatt optimist.

– Jeg tror på break-even i løpet av året. For 2023 skal vi få til å levere et regnskap med overskudd med mindre det blir strategiske endringer for å satse i USA, uttalte nylig Ringvold til Finansavisen.

I etterkant av prisen de ble tildelt på Automechanika Frankfurt-messa, skal selskapet ha solgt utstyr for over én million kroner på én uke.

Dropracks foto dropracks 11
TAKSTATIV: Dropracks har utviklet det som skal være verdens første horisontalt senkbare takstativ for å laste utstyr på biltaket. Foto: Dropracks

To av tre gründere ute
Selskapet ble startet av Helge Åsteson Dimmen, Peter Vollen (begge fra Ålesund) og Gjermund Nordskar. Nå er to av tre gründere ifølge avisa ute av selskapet.

Grüinderne var studiekompiser ved NTNU i Trondheim og selskapet fikk stor oppmerksomhet i oppstarten. Ifølge aksjonærlista er det nå bare Dimmen og Nordskar som fortsatt er medeiere.

Oppstartsselskapet fikk blant annet én million kroner i større fra forskningsrådet, og var mellom de første selskapene som gjennomførte en emisjon hos Folkeinvest.

Store underskudd
Regnskapene for 2020 og 2021 viser en samla omsetning på rundt 4,6 millioner, og et resultat før skatt rundt det samme beløpet.

Ifølge Finansavisen kan ikke revisor uttale seg om det siste regnskapet på grunn av usikkerhet om verdien av varelageret og verdien av pantene til seslskapet.

Publisert: 05.10.2022 21:46

Sist oppdatert: 05.10.2022 21:55

Mer om