Laader Berg vant voldgiftsak i Paris
FULL ORDREBOK: Administrerende direktør i Laader Berg, Per Henning Vågen, forteller om full ordrebok og omsetningsrekord i 2023. Nå vil de utvide driften og er på jakt etter flere ansatte. Arkivfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Trenger flere folk

Laader Berg ligger an til omsetningsrekord og jakter nye ansatte.

Linn Antonie Vårdal Solheim
26.06.2023

Det går bedre enn noen gang tidligere med maskinprodusenten fra Ålesund, sier Laader Berg-sjef Per Henning Vågen. I dag er de omtrent 50 ansatte i selskapet. Nå vil de utvide laget, og er på jakt etter nye ansatte innen en rekke fagområder.

- Framover ser det veldig bra ut og vi ligger allerede an til omsetningsrekord i 2023. Vi har så godt som fulle ordrebøker for resten av året, og fyller opp bestillingene for neste år, forteller Vågen.

Internasjonalt fotavtrykk
Laader Berg er en internasjonal bedrift, og Per Henning Vågen forteller at bortimot 100% av driften baserer seg på eksport, og de har kunder i mange land.

- Vi har et bredt internasjonalt fotavtrykk og kundebase. Vi har en god spredning av omsetningen vår på ulike kontinenter og i land, og det er en trygghet for oss i en stadig mer uforutsigbar verden, sier han.

Redusert resultat i 2022
Sammenlignet med 2021 gikk både omsetning og resultat før skatt kraftig ned i fjor, men dette bekymrer ikke Vågen.

- Omsetningen gikk noe ned i fjor, men vi hadde like stor produksjon da som året før. Reduksjonen kommer på grunn av en del kunder som ikke kunne ta imot maskinene før årsskiftet, så mye av maskinene vi produserte før årsskiftet ble bokført og ikke solgt, forteller Vågen.

Han forteller at selskapet jobber mye prosjektbasert, og at de derfor liker å vurdere tallene med et løpende gjennomsnitt over tid for å få et mer korrekt bilde av den finansielle situasjonen, heller enn å fokusere for mye på resultatene fra år til år.

Laader Berg
Tal i mill. NOK
20222021
Driftsinntekter81,5116,8
Driftsresultat−1,513,3
Resultat før skatt3,215,3

Kronekurs viktig faktor
Laader Berg har en internasjonal kundebase, og selger maskinene sine i euro. Uforutsigbarheten knyttet til svingninger i valutakurser byr på utfordringer, men selskapet har ifølge Vågen kontroll på situasjonen sett under ett.

- Den svake kronekursen er en utfordring på råvarekostnadene våre. Innkjøpene våre blir påvirket av en svak krone, men det blir også salgene våre, siden vi eksporterer det meste av varene vi produserer. Vi selger i euro, og vi har en valutastrategi og en viss grad av stabilitet der. Det er en utfordring, men summa summarum så går det greit, sier han.

Publisert: 26.06.2023 13:21

Sist oppdatert: 26.06.2023 13:22

Mer om