David Andersen Foto Aktiv Trening
BLIR DEL AV STØRRE KJEDE: David Andersen er gründer og daglig leder i Aktiv Trening. Treningssenterkjeden er bygd opp siden 1990-tallet. Foto: Aktiv Trening
Nytt

Treningsgründer inn i større kjede

– En merkedag, sier David Andersen etter at kjeden han har bygd opp gjennom flere tiår får nye eiere.

Marius Rosbach
28.09.2023

Aktiv Trening-kjeden går inn i Treningshelse Holding, og blir dermed del av samme kjede som Aktiv365 og Family Sports Club.

Det går fram av en pressemelding torsdag.

– Dette er en merkedag for Aktiv Trening og alle medlemmene og vi ser frem til å kunne bli en større og sterkere kjede som kan tilby folk enda flere treningsmuligheter ved å bli en del av Treningshelse-konsernet, uttaler David Andersen, som er gründer og daglig leder i Aktiv Trening.

Rekordår i fjor
Herøyværingen har bygd opp Aktiv Trening siden midten av 1990-tallet og NETT NO omtalte i august hvordan treningssenterkjeden la bak seg et nytt rekordår i fjor.

Selskapet som nå kommer inn i et nytt eierskap, teller 20 egne senter og et franchisesenter med hovedvekt på Nordvestlandet.

– Vi har stor tru på prosjektet og den nye grupperinga, forteller Andersen til NETT NO.

Rent praktisk blir aksjene i Styrke Holdning-konsernet til sunnmøringen solgt til Treningshelse Holding. Samtidig går Andersen inn med det meste av kapitalen fra salget, i Treningshelse Holding-selskapet.

Resultat av sammenslåinger
Treningshelse Holding oppstod sommeren 2022, da Aktiv365 og Family Sports Club-kjeden gikk sammen. Det inkluderte blant annet sentrene som Hans Arne Bjørdal tidligere har drevet på Sunnmøre.

Etter innlemmelsen av Aktiv Trening har konsernet 72 senteret over store deler av landet med om lag 100.000 medlemmer.

Konsernet er i prosess rundt flere sammenslåinger og forventer ytterligere vekst i inneværende år, blir det opplyst i pressemeldinga.

Rakettvekst med Feel24
Treningssenterkjeden er bygd opp av nordlendingen Mats Ola Martinsen under merkenavnet Feel24, og har hatt rakettvekst de siste åra

Finansavisen skrev i august at selskapet omsatte for 139 millioner i fjor og endte med et solid overskudd på 28 millioner kroner.

Konsernregnskapet for Treninghelse Holding viser en omsetning i fjor på nær 90 millioner kroner og et underskudd før skatt på nær 14,5 millioner.

Publisert: 28.09.2023 12:35

Sist oppdatert: 28.09.2023 14:22

Mer om