Bilde 2022 05 09 155414960
KYSTRUTEKUNSTNER: Cathrine Knudsen har stått for utsmykningen av Havila Castor. Foto: Havila Kystruten
Nytt

Utsmykker Havila Castor

Billedkunstner Cathrine Knudsen med 36 kunstverk på Havila Castor.

09.05.2022

Kunstverk med elementer fra naturen har funnet plassen sin om bord i Havila Kystrutens nye skip, Havila Castor. Den anerkjente billedkunstneren Cathrine Knudsen fra Oslo har stått for utsmykningen av skipet med til sammen 36 kunstverk som nå kan nytes på en reise langs norskekysten, opplyser Havila Kystruten i en pressemelding.

- Våre fire skip vil alle ha ulike kunstnere. Vi er veldig glade for at vi har fått Cathrine Knudsen til å sette prikken over i-en om bord i Havila Castor, forteller prosjektleder for innredning, Hege Sævik Rabben.

Spesiallaget
Sævik Rabben forteller videre at hun har hatt et godt samarbeid med Knudsen, og at de har sett helheten om bord i skipet for å få kunsten spesiallaget til Havila Castor.

- Uttrykket i kunsten til Cathrine passer veldig godt til Havila Kystrutens konsept, sier Sævik Rabben.

Knudsen sier at den grønne tanken til selskapet er veldig forenelig med hennes kunstneriske uttrykk.

- Det går på materialvalg, og samspillet med naturen som man opplever langs norskekysten gjennom de store panoramavinduene,

- Bevegelse, stillhet og ro
De 36 ulike verkene som nå finnes rundt om i de sosiale sonene på skipet består av oljemaleri, monotypi, litografi, botaniske trykk og tresnitt.

Kunstverkene om bord gjenspeiler naturelementer som løv, tang og tare, vannliljer, fjær og maneter samt bevegelse og struktur – naturens prosesser er sentralt i Knudsens uttrykk.

- Gjestene våre om bord vil oppleve en stille og miljøvennlig seilas langs vår vakre kyst. Kunsten til Cathrine tar igjen dette og gir følelsen av bevegelse, stillhet og ro, sier Sævik Rabben i pressemeldingen.

Publisert: 09.05.2022 15:45

Sist oppdatert: 09.05.2022 15:55

Mer om