Jonas maas Nilsen MDG Møre og romsdal foto MDG
VIL GI STATSSTØTTE: Gruppeleder for MDG på fylkestinget i Møre og Romsdal, Jonas Maas Nilsen. Foto: MDG
Nytt

Vil ha svar om støttekutt

Miljøpartiet De Grønne vil bevare statsstøtten til Runde Miljøsenter.

11.10.2023

Stortingsrepresentant Une Bastholm fra Miljøpartiet De Grønne har stilt et skriftlig spørsmål til klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide om hvorfor regjeringen ikke vil bevilge penger til Runde Miljøsenter neste år.

Les spørsmålet her (ekstern lenke)

- Dette synes jeg er en merkelig og trist prioritering fra regjeringen. Arbeidet som gjøres ved Runde miljøsenter er utrolig verdifullt i en tid der livet i havet og langs kysten trues fra mange kanter samtidig, sier Bastholm i en pressemelding.

Kutt
I forslaget til statsbudsjett for 2024 er det ingen bevilgninger til Runde Miljøsenter.

Også da statsbudsjettet for 2023 ble lagt frem i fjor, foreslo regjeringen å ikke gi støtte til Runde Miljøsenter.

Under behandlingen i Stortinget endte det likevel opp med en bevilgning på tre millioner kroner, som var en nedgang fra 5,5 millioner kroner året før.

Gruppeleder for MDG på fylkestinget i Møre og Romsdal, Jonas Maas Nilsen, sier dette om bakgrunnen for spørsmålet til statsråden:

- Å komme med et slikt drastisk kutt uten en solid begrunnelse og uten en plan for å beholde kompetansen, mener vi er uansvarlig. Dette er noe statsråden må svare på.

Daglig leder Ottar Håkonsholm varslet tidligere denne uken at Runde Miljøsenter arbeider for å sikre politisk støtte som skal gjøre at Runde Miljøsenter får statsstøtte også neste år.

Publisert: 11.10.2023 11:46

Sist oppdatert: 11.10.2023 12:07

Mer om