Thumbnail image2
VIL REAGERE NÅ: Høyre-representantene Ewa Hildre, Monica Molvær og Jessica Gärtner frykter den nye laksesekatten kan skape negative ringvirkninger som går ut over kommunens skatteinntekter: Foto: Høyre
Nytt

Vil ha Ålesund-protest mot lakseskatten

Høyre-trio vil ikke at kommunen venter til høringsfristen før den protesterer mot regjeringens forslag.

21.11.2022

Krisen er allerede et faktum i vår region, det hagler inn med permitteringsvarsel, flere er allerede varslet og tusenvis av lokale arbeidsplasser står nå i fare. Oppdragene har forsvunnet over natten og hele næringskjeden i leverandørindustrien står i en alvorlig krise.

Det skriver kommunestyrerepresentantene Ewa Hildre, Monica Molvær og Jessica Gärtner fra Høyre i en e-post til ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) i forkant av kommunestyremøtet 1. desember.

De tre vil ha en uttalelse fra Ålesund kommune mot regjeringens forslag nå, i stedet for å vente til høringsfristen 4. januar 2023.

Regjeringen vil innføre en såkalt grunnrenteskatt på 40 prosent for oppdrettsselskapene, i tillegg til den ordinære selskapsskatten på 22 prosent.

Må reagerer
Ålesund kommune må reagere slik som mange andre også har gjort, skriver de tre i eposten.

Hildre, Molvær og Gärtner viser til rapporten analyseselskapet Menon tidligere i år har laget for nettverket for utstyr- og tjenesteleverandører til oppdrettsbransjen, Gath - Global aquaculture hub. De ber om at representanter for Gath får komme til kommunestyret og gi sin vurdering av effekten av skatteforslaget for Nordvestlandet.

Havbruksnæringen gir i dag arbeidsplasser til nesten 5000 mennesker, hvorav 3120 mennesker jobber i leverandør- og teknologibedrifter. Mange av de arbeidsplassene står nå i fare. Det vil også ramme kommunens skatteinntekter. Vi kan ikke vente til høringsfristen i januar før vi reagerer på en så alvorlig situasjon, skriver de tre i e-posten.

NETT NO har ikke lykkes i å få en kommentar fra ordfører Eva Vinje Aurdal, ut over at hun er opptatt med en beredskapsøvelse og kommer tilbake med et svar senere.

Podium

E18/S3 Permitteringer og tapte kontrakter - kva skjer no?

Publisert: 21.11.2022 10:42

Sist oppdatert: 21.11.2022 14:36

Mer om